Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. pandemi döneminde vatandaşların sağlığına yatırım yapmayı sürdürüyor. Bu kapsamda bu zamana kadar hem tramvay araçlarında, hem de istasyonlarda binlerce kez dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilirken, on binlerce litre dezenfektan kullanıldı.

HER ARAÇ GÜNLÜK OLARAK DEZENFEKTE EDİLİYOR

Ulaşım A.Ş. tarafından Kovid-19 pandemi sürecinde toplu taşımada vatandaşlara sürekli olarak alınacak önlemlere ilişkin uyarılarda bulunulurken, raylı sistem üzerindeki araç ve istasyonlarda da gerekli temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini de gerçekleştiriyor. Söz konusu süreçte toplamda 69 raylı sistem aracına 12 bin 602 kez dezenfeksiyon işlemi yapılırken, her aracı da günlük olarak dezenfekte ediliyor. Bu kapsamda ayrıca tramvay istasyonlarına 2 bin 171 kez dezenfeksiyon işlemi de gerçekleştirildi.

13 BİN LİTREYİ AŞKIN DEZENFEKTAN KULLANILDI

Raylı sistemin, Kovid-19 nedeniyle bu zamana kadar toplam 13 bin 279 litre dezenfektan ile dezenfeksiyonu gerçekleştirilirken, kurumdaki bütün ofisler, ortak kullanım alanları ile atölyelerinde her hafta dezenfeksiyon yapılıyor. Diğer taraftan makinist ekip binaları da her gün dezenfekte ediliyor.

Editör: Haber Merkezi