Kayseri Erciyes Üniversitesi Rekötürü Fatih Altun 10 Ocak çalışan gazeteciler günü vasıtasıyla Kayseri basınıyla bir araya geldi. Üniversite bünyesinde gerçekleşen Kahvaltı programında, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, İletişim Fakültesi Dekanı Hakan Aydın, İletişim Fakültesinin bir çok öğretim üyesi ve Kayseri basını katılım sağladı. Yeni görevinin 100. gününü tamamladığını dile getiren Rektör Altun öğrencilere yaklaşım şeklini şu ifadelerle dile getirdi; "Kayserimizin sıcak yönünü öğrencilerimize göstermek istedik, sivil olarak benim de katıldığım küçük bir sürpriz yaparak onları şehir terminalinde karşıladık. Hakikaten çok mutlu oldular ki biz bunlara baktığımız zaman şehrimizi tanımaları için de bazı imkânlar tanıdık. özellikle kendilerini Kayseri kültür turu düzenleyerek Büyükşehir Belediye başkanımızın da katkılarıyla güzel faaliyetlerimiz oldu. Buradan Memduh Başkanımıza da teşekkürler ediyorum. Öğrencilerimize kampüs günleri düzenledik. bu kampüs günlerinde okulumuzda bulunan kulüplerle tanıştılar. Öğrencinin bir kulübü olması etkileşimde bulunması daha sonraki meslek hayatında başarısını da artıracaktır. Şu an Erciyes Üniversitesi bünyesinde 172 kulübümüz var Kampüs Günlerinde 140 kulübümüz aktif olarak katılım gösterdi. İki gün süren bir şenlik havasında bizlere katıldılar. Özellikle motivasyon olması adına ilk 3’e giren kulüplerimize çeşitli ödüller vererek gönüllerini almak istedik" dedi.

KONUMUMUZ TESADÜFİ DEĞİL, CİDDİ BİR EMEĞE DAYALI

Göreve geldiği zamandan itibaren aldığı ödüllerden bahseden Rektör Fatih Altun; "Biz araştırma üniversiteleri arasında ciddi dereceler yapmış üniversitelerden birisiyiz ödül olarak öncelikle Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından hem kurumsal hem de şahsi olarak 2 ödül aldık bu ödüller bizi motive etti. Türkiye Sağlık Enstütüsü Başkanlığının yapılan sağlık araştırmaları ödüllendirmesi vardı oradan da iki ödül almış olduk. Son olarak Türkiye Bilimler Akademisinden de iki alanda daha ödül almış olduk. Ödüller sonucu 'bulunduğumuz konumun tesadüfi değil, ciddi bir emeğe dayalı' olduğunu önemli bir özgeçmiş ile sağlandığını birkez daha öğrenmiş olduk. Özellikle teknopark olarak çok önemli gayretler koymaya başladık, orada ki hissemizin ne olduğu hiç önemli değil 1926 yılında uçak fabrikasının kurulduğu Kayseri’de, Tekno parkın böyle uçak sanayiine önemli stratejik uçak parçalarının üreteceği bir firmada bir kuruluşta olmamız bilimsel ve teknolojik yönüyle çok önemlidir. Bu protokol benim, kurumun, şehrimiz ve ülkemiz adına önemli olduğunu düşünüyorum. Üniversite teknoloji yerleştirme bölgesinin daha etkin projelerde yer almasının da artırılmasında rol oynuyor" dedi.

ÖNEMLİ PROJE VE KATILIMLARI BEKLİYORUZ

"Erü Tıp bizim en güçlü yönümüzdür orada insana hizmet veriyoruz özellikle insana verdiğimiz hizmetin kaliteli olması için de şu an enerjimin %70’ini Tıp fakültesinde neler yapabiliriz düşüncesi için harcıyorum. Diğer fakültelerimizi de ziyaret ediyor, birebir hocalarımızla görüşüyoruz. Fakültenin problemine nasıl çözümler ortaya koyacağımızı belirlemeye çalışıyoruz. İletişim fakültemize açılacak olan laboratuvarın matbaa kısmında çalışıyoruz aynı zamanda hayırseverimiz Süleyman Çetinsaya’nın adına düzenlenen yarışma içinde sizlerden önemli projeler önemli katılımları da üniversite olarak bizlerde bekliyoruz. Son olarak sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ve çok daha sık olarak bir araya gelmek istediğimi belirtmek istiyorum. 10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününüzü canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Haber; Esra Şeyda Cücer

Editör: Haber Merkezi