“İş Buluşmaları” adı altında Sabah Gazetesi’nin 34 yazarı üç günlük bir programla Kayseri’ye geldi. Gün içinde Sabah Gazetesi Yazarlarıyla çeşitli ziyaretlerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, akşam da Kayseri ile ilgili bir sunum yaparak şehrimizi birçok yönüyle gazetecilere anlattı. Başkan Çelik, gazetecilerden Kayseri’nin tanıtımına destek istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, üç günlük programla Kayseri’ye gelen Sabah Gazetesi Yazarları ile Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölge’de bazı firmaları ziyaret etti. Sabah Gazetesi ile yapılan “İş Buluşmaları: Kayseri” adlı programa Sabah Gazetesi Genel Müdür Yardımcıları Sedat Acet, Ekin Aksoy, Sibel Mutlu ve grup koordinatörleri ile Yavuz Donat, Prof. Dr. Kerem Alkin, Şebnem Bursalı, Levent Tüzemen, Şelale Kadak, Dilek Güngör gibi tanınmış isimlerin de aralarında bulunduğu 34 yazar katıldı.

“KAYSERİ’DE FARKLI BİR BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ”

Sabah Gazetesi yazarları ile akşam da Erciyes’te bir araya gelen Başkan Mustafa Çelik, gazetecilere şehrimizi tanıttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, burada yaptığı konuşmada Kayseri’de farklı bir belediyecilik yaptıklarını söyledi. Klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında Kayseri’yi büyütmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Şehirlerin yarıştığı dönemde olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Şehri büyütmek de yazılı olmayan görevlerimiz arasında. Eğer biz bu şehri ekonomik olarak büyütürsek, burada yaşayan insanların refahını ve bununla birlikte huzur ve mutluluğunu artırırız” dedi. Bu nedenle şehre yatırım yapmak isteyen herkesin önünü açtıklarını vurgulayan Başkan Çelik, bu noktada gerek sanayi ve ticaret siteleriyle, gerek organize sanayi bölgelerinde yatırımcının yanında olduklarını söyledi. Şehri büyütme çalışmalarının yanı sıra şehri tanıtmak için de gayret gösterdiklerini belirten Başkan Mustafa Çelik, “Ulusal ve uluslararası çapta tanıtım eksikliğimiz var. Bundan sonra tüm Türkiye’ye Kayseri’yi tanıtacağız. İşte bunun için Kayseri Tanıtım Grubu’nu kurduk. Valimiz, şehrimizin yönetim dinamikleri, turizm yatırımcıları, medya bu grupta yer alıyor. Bir ajansla çalışıyoruz. Çok kaliteli işler ortaya çıkıyor. Bu tanıtımda kentin kurumsal kimliği olsun istiyoruz. Şehrin logosundan başlayarak yol şeridine kadar bir bütünlük oluşmasını arzu ediyoruz. Sizlerden de ricamız burada gördüğünüz güzellikleri anlatmanız” diye konuştu.

“ZENGİNLİKLER ŞEHRİ KAYSERİ”

Sabah Gazetesi yazarlarına Kayseri’yi tanıtan Başkan Mustafa Çelik, Kayseri’nin tarihi, doğası, mutfağı ve gönlü ile zenginlikler şehri olduğunu söyledi. Bu başlıkları detaylandırarak Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihe sahip kadim bir şehir olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tarihi değerlerimiz hakkında bilgi verdi. Doğası zengin şehir Kayseri’nin en önemli değerinin Erciyes olduğunu ifade eden Başkan Çelik, Erciyes’i ülkemizin en büyük ve en kapsamlı kış sporları merkezi haline getirdiklerini söyledi. Başkan Çelik, dünyanın en yakın kayak merkezi olan Erciyes’in toz karı, kar garantisi, tek bilet uygulaması, farklı zorluk derecelerindeki pistleri, modern tesisleri, dünya şampiyonalarına yaptığı ev sahipliği gibi özellikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Mustafa Çelik, Kayseri’ye gelen kayakçının Erciyes’i gördükten sonra bir başka kayak merkezine gitmediğini de sözlerine ekledi. Kapuzbaşı, Sultansazlığı, Kapadokya gibi Erciyes dışındaki doğal güzelliklerimizi anlatan ve Kayseri mutfağının güzelliklerinden de bahseden Başkan Mustafa Çelik, Kayseri’nin bir başka özelliğinin de gönlü zengin şehir olması olduğunu belirtti.

“BÜYÜKŞEHİR’DEN DEV YATIRIMLAR”

Kayseri’nin farklı özelliklerini ve güzelliklerini anlattıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalardan da bahseden Başkan Mustafa Çelik, üç sene içinde Kayseri’ye kazandırılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Ana başlıklarıyla dile getirdiği yatırımların çok büyük maliyetleri olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, “Aldığımız 30 raylı sistem aracı 120 milyon TL’yi, yeni açtığımız yollar 140 milyon TL’yi, katlı kavşaklar 210 milyon TL’yi geçti. Bu çalışmaların tamamını öz kaynaklarımızla yapıyoruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sunumda Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alan, kentsel dönüşüm, altyapı, sosyal tesisler ve ilçelere yapılan yatırımları ile kültür, sanat ve sporda yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Çelik, Beydeğirmeni Besi Bölgesi gibi Kayseri ekonomisine katkı veren yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi