Kayseri’deki hain saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, “Toplum olarak hepimizin daha fazla şiddete, çatışmaya, gerilime değil,  demokrasiye, barışa, huzura,  ihtiyacı vardır. Ne her geçen gün içine daha fazla sürüklendiğimiz şiddet girdabı ne de daha fazla kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen politikalarda ısrar edenlerin bu kaos ortamını baskıcı-otoriter rejimin dayanağı haline getirmesi kaderimiz değildir” dedi.
Kayseri’deki hain saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, şu ifadelere yer verdi:
“Erciyes Üniversitesi yakınlarında gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucunda 13 asker yaşamını yitirmiş 55 asker ve yurttaş yaralanmıştır.
KESK olarak yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor, acılarını paylaşıyoruz.
En son 10 Aralık’ta İstanbul Beşiktaş’ta ve burada yaşadığımız saldırılar ülkemizi her geçen gün daha fazla uçurumun kıyısına sürükleyen şiddet sarmalını yaratan politikaları sorgulamadan sadece kınamanın, lanetlemenin yetersiz kaldığını göstermektedir.
Toplum olarak hepimizin daha fazla şiddete, çatışmaya, gerilime değil,  demokrasiye, barışa, huzura,  ihtiyacı vardır. Ne her geçen gün içine daha fazla sürüklendiğimiz şiddet girdabı ne de daha fazla kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen politikalarda ısrar edenlerin bu kaos ortamını baskıcı-otoriter rejimin dayanağı haline getirmesi kaderimiz değildir.
Saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına bir kez daha başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor; hiç kimsenin can güvenliğinin tehdit altında olmadığı, toplum olarak barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşayabileceğimiz demokratik bir iklimin hızla inşa edilmesi için herkesi göreve çağırıyoruz.”
Editör: Haber Merkezi