Belsin Tinaztepe mahallesinde ikamet eden Abdullah Kabak isimli vatandaş, Kayseri Yerel Haber'e özel yaptığı açıklamada, Tinaztepe mahallesinde bulunan Hasbekli Hafız Mümin Akan Cami'nin altında bulunan taziye salonunun hukuksuz yollarla önce Safa Vakfı'na ardından da bir ticari işletme olan Safa Market'e peşkeş çekildiğini iddia etti.

"CAMİNİN GASP EDİLMESİNE ZEMİN HAZIRLANMIŞTIR"

Söz konusu Safa isimli marketin, Hasbekli Hafız Mümin Akan Cami'ne cemaatten toplanan yaklaşık 150 bin TL civarındaki parayla tefrişatının yapıldığı iddia eden Kabak dilekçelerinde , "Safa Vakfı tarafından derneğin yaptırdığı caminin gasp edilmesine zemin hazırlanmıştır. Camimizin altında bulunan ve projede taziye evi olarak belirlenen yer Safa Market adıyla ile faaliyete geçirilmiştir" dedi.

"CUMHURİYET SAVCILIĞI'NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"
Safa Vakıfı yöneticileri ve ilgili şahısların, Cami Derneği'nin adını kullanarak vatandaştan makbuz karşılığı para topladığını, market açmak suretiyle elde ettikleri parayı Safa Vakfı adına gelir kaydettiklerini öne süren Kabak, "Bu konuda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım. Safa Vakfı Yöneticisi Zülfü Talu'nun Kayseri'nin çeşitli yerlerinde cami yaptırma dernekleri kurdurarak, cami adına toplanan paraların bir kısmını Safa Vakfı'na aktardıkları, Cami paralarıyla lojman olarak alınan daireler kiraya verilip gelirleri vakfa harcandığını bizzat vakıf içerisinde yaptığım araştırmalarla ortaya çıkardım" şeklinde ifadeler kullandı.

"YAPI VE İŞLETME RUHSATI DA YOK"

Kabak, ayrıca söz konusu Safa Market'e ait yapı ve işletme ruhsatının olmadığını da iddia ederek, konuyu şikayet dilekçeyle ilettiği Melikgazi Müftülüğü'nün durumu geçiştirme gayreti içerisinde olduğunu öne sürdü.

ÖZEL HABER: ALİ TÜRKASLAN



Editör: Haber Merkezi