Sağlık-Sen Kayseri Şubesi üyeleri, 2015 yılında ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payının hayata geçirilmesi için mücadele edeceklerini açıkladı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi 4’üncü Blok önünde toplanan yaklaşık 50 sendika üyesi adına konuşan Şube Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarının başında yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmamasının geldiğini söyledi.



Dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, katıldığı bir toplantıda lisans tamamlama, kreş ve tüm sağlık çalışanlarının 5 yılına 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi konusunda söz verdiğini, konuyla ilgili bakanlara da çalışma yapılması talimatı verdiğini anlatan Mahmut Faruk Doğan şöyle konuştu:

"Yıpranma payı konusunda ilgili bakanlıklar çalışmalarını sürdürüyor. Konuyu takip ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşmalıdır. Sağlık çalışanları sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelere göre ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Bu mağduriyet, ek ödeme ve döner sermaye ile eşitlenmeye çalışılmaktadır. Ancak emekli maaşları, ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük mağduriyet yaşanmaktadır. Kreş konusunda da Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili olarak genelge yayınladı ve kreş bulunmayan sağlık kuruluşlarına talimat verdi. Bakanlıkta yaptığımız görüşmelerde yeni yapılacak tesislerin projesine mutlaka kreş eklenmesi yönünde bir uygulamanın hayata geçmesini sağladık. Sağlık-Sen olarak, taleplerimizin takipçisi olacağız, verilen sözler hayata geçinceye kadar mücadele edeceğiz."

Sendika üyeleri, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
Editör: Haber Merkezi