Toplantı Sarıoğlan Kaymakamı Murat Çürük, Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Cerit, MHP İlçe Başkanı Mehmet Ardıç, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirildi.

Başkan Bekir Ayyıldırım; "Sarıoğlan'a Tokinin bir an önce yapılması için yer arayışlarının olduğunda yer olarak Setenin Kırma denen yerin uygun olduğu bize bildirildi. Zaten Sarıoğlan'ın çoğu yeri ova olarak belirlenmiş. Bizde buranın durumunu araştırdık. Bu yerin 2006 yılında Orman olarak tahsis edildiğini gördük. Burasının hazineye geçirilmesi için çok çaba gösterdik Orman Bölge müdürlüğü ile bakanlıklarımızla görüşmelerimizle 2 yıl uğraşla hazineye geçirdik. Bu arada Büyükşehir Belediyemizlede görüşerek imara açılması içinde işlemleri başlattık. İmara açtık fakat burasının Doğalgaz geçiş güzergahında olduğunu ve 500 metre mesafesinde inşaat izni verilemeyeceği bildirildi. Burayı da 150 metreye çektirdik. Daha sonra Zemin etütlerinin yapılması sonucunda bölgenin cips denilen kaya toprak çıkması üzerine burasına kesinlikle bina yapılamaz denilerek onay verilmedi. Sarıoğlan Merkezde çeşitli alternatifler üzerinde çalıştık.

Uygun yerler üzerinde meclis üyelerimiz ve Cumhur ittifakı ilçe başkanlarımız da çeşitli yerler üzerinde çalışma yaptılar. Burada da sizlerle bir araya gelerek bu sıkıntımızın çözümü için ne yapılması gerekiyorsa birlikte çözelim. Bunu biz çözemez isek TOKİ yapılacak olan konutlar için kendi belirleyeceği bir yere planlamasını yaparak yapacaklarını söylediler. Biz taşın altına elimizi koyduk, istiyoruz ki bu konutlar ilçe merkezine yapılsın. Toplantıya katılarak çözüm önerisinde bulunan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. " ifadelerini kullandı.  Sarıoğlanlı vatandaşlar tarafından çeşitli alternatif yerler konusunda yer bildirimleri yapıldı. Belediye İmar birimi tarafından yapılacak değerlendirme ve uygun yerler konusunda detaylı bilgilendirme yapılacağı bildirildi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi