KAYSERİ’NİN Sarız İlçesi Belediyesi ile KOSGEB Kayseri Müdürlüğü arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" protokolü imzalandı.

KOSGEB Kayseri yetkilileri, bölgelerinde girişimci sayısını artırmak için belediye ile güç birliği yaptıklarını söyledi. İşbirliği için Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu’na teşekkür eden KOSGEB yetkilisi, "Belediyemizle yeni girişimci adaylarına yönelik düzenleyeceğimiz eğitim protokolünü imzalamış bulunuyoruz. Artık eğitim gören yeni girişimcilerimiz KOSGEB’in hibe desteği olan 50 bin lirayı ve uzun vadeli 100 bin lirayı rahat bir şekilde alabilecekler.

Bu eğitimi bitiren vatandaşlarımız alacakları belgelerle sadece Sarız’da değil, Türkiye’nin neresinde olursa olsun KOSGEB’in desteklediği sektörlerde iş kurmaları halinde bu avantajlardan faydalanabilecekler." diye konuştu. Çubuklu gençleri girişimci olmaya ve kendi iş yerlerini açmaya davet eden Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu’da, "Böylesi iş imkanı kaçırılmaması lazım.Ben buradan özellikle gençlerimize iş arayıp asgari ücretle çalışmaktansa kendi iş yerlerini açmalarını tavsiye ediyorum." dedi. Başkan Eroğlu, KOSGEB’in eğitim hizmetlerini ilçe halkının ayağına getirmek için bu protokolü imzaladıklarını ve başvuranların 30.07.2018 ve 03.08.2018 tarihlerinde düzenlenecek olan Girişimcilik Kursuna katılmalarını istediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi