Sarız’a 10 Yataklı Entegre Hastanesi yapılacak. İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecek arsa üzerindeki eski lojman ve sağlık evinin yıkımı İlçe Belediyesi tarafından yapılıyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Ramazan Benli, Sağlık Bakanlığı'nın 2018 yılı yatırım programında Sarız’a yapılması düşünülen 10 yataklı entegre hastanesi proje ihalesinin Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığını kaydetti.

Projenin uygulanacağı alanın Sarız Belediyesi tarafından hazır hale getirileceğini söylen İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Ramazan Benli, çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım işi ihalelerinin yapılacağını ifade etti. Benli, "Yeni yapılacak entegre hastanesinin Avrupa Birliği (AB) kriterlerine göre yapılacak. İlçedeki hastaneler artık ihtiyaca cevap vermiyor. İlçelerde yapılacak entegre hastanemizde hasta odaları en fazla 2 kişilik olacak ve içerisinde lavabo, banyo ile diğer kullanım alanlarının olacağını söyledi.

ARSA HAZIR

Sarız’a 10 Yataklı Entegre Hastanesi yapılacak. Sağlık Bakanlığı tarafından Sarız’a yapılacak olan 10 Yataklı Entegre Hastanesi için İlçe Belediyesi de harekete geçti. Beldeye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu’nun talimatıyla fen İşleri ekipleri Hastanenin yapılacağı arsa üzerindeki eski lojman binasını ile eski sağlık evini yıktı ve alanı temizlemeye başladı.Başkan Eroğlu,”Bizimde katkımızla İlçemiz 10 yataklı yeni bir entegre hastaneye kavuşacak hayırlı olsun” dedi.

fotoğraflı

Editör: Haber Merkezi