KAYSERİ'de oturdukları binanın kapıcı dairesine yapılan Türk Telekom santralinin çıkardığı sesten rahatsız olan bina sakinleri, dilekçeyle müdürlüğe başvurdu. Dilekçede, "Sorunu çözmezseniz son çaremiz İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız. Gelen memurları da içeri almayacağız" ifadelerine yer verildi.

Melikgazi İlçesi İldem-Fatih Mahallesi'nde bulunan Kültür Sitesi A Blok sakinleri, oturdukları binanın altına yaklaşık 20 yıldır kurulu olan Telekom santralinin çok ses çıkarmaya başladığı gerekçesiyle rahatsız oldu. Durumu ilk olarak mahalle muhtarına anlatan mahalle sakinleri, Türk Telekom Bölge Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi yazdı. Mahalle Muhtarı Zeki Kala'dan yazdıkları dilekçeyi Türk Telekom Bölge Müdürlüğü'ne vermesini istedi. Mahalle sakinleri dilekçelerinde "Bu adına santral mi trafomu ne derseniz deyin, kurulan tesisatta böcek, örümcek, yılan kol geziyor. Son çaremiz İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız, gelen memurları da içeri almayacağız" ifadelerini kullandı.

Bina sakinlerinin ısrarı üzerine Mahalle Muhtarı Zeki Kala, imzalı dilekçeyi Türk Telekom Kayseri Bölge Müdürlüğü'ne götürerek, teslim etti.

Türk Telekom yetkilileri ise bina altındaki santral ile ilgili olarak ellerinde daha önceden yapılmış 14 yıllık daha bir anlaşma olduğunu belirtti. Şikayette bulunan bina sakinleri ise şirketin yıllardır kapıcı dairesini kendi mülkü gibi kullandığını, ve söz konusu anlaşmanın kim tarafından yapıldığından da haberdar olmadıklarını öne sürdü.

Editör: Haber Merkezi