Kayseri Kuzey Çevreyolu üzerinde bulunan demir yolu hattında 2,5 Km’lik sinyalizasyon ve enerji hattı kablolarının hırsızlar tarafından kesilerek çalındığını ifade eden Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı Abdullah Saygı, “Devletimizi zarara uğratan bu alçak hırsızların gereken en ağır cezayı almaları lazım. Yapılan yatırımların önünü kesmek ve insan hayatını tehlikeye atmak suçlarını işleyen bu hainler sadece hırsızlık suçu işlememiş, yatırımların ve ulaşımın aksaması nedeniyle devletimiz zarara uğratılmıştır” dedi.

Demir yolu çalışanlarının bu tür hırsızlık olayları nedeniyle asli görevlerini getiremediklerini dile getiren Başkan Saygı, “Geçtiğimiz gün Kuzey Çevreyolu üzerinde bulunan demir yolu hattında 2 bin metre enerji hattı kablosu hırsızlar tarafından kesilerek çalınmış. TCDD’de görevli sinyalizasyon ekiplerinin durumu erken fark edip jandarmaya haber vermesi neticesinde polis ekiplerinin özverili çalışması sonucu hırsızlar kıskıvrak yakalandı.

Sinyalizasyon ve enerji hattı kabloları ile polis tarafından yakalanan hırsızların bugüne kadar kamuya açtığı zarar yaklaşık olarak 2 milyon TL’dir. Devletimiz zarara uğratılıyor. Yatırımlarımız engelleniyor ve önemli bir nokta daha TCDD çalışanları hırsız kovalamaktan asli görevini yapamaz hale geliyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi