Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, seçim bitene kadar Ankara Gölbaşı'ndaki merkezde nöbet tutacağını, enerji hatları ve trafolarda güvenlik açısından helikopterli denetim yapılacağını söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Veteriner Hekimleri Odası'nın kedilerin seçim günü trafolardan uzak durmalarını isteyen esprili ilanıyla ilgili olarak, "Ülkemizin seçim ortamı ve gerginliğinin espiriye olan ihtiyacını bu ortaya koyuyor. Bunu tabii tebessümle karşılıyorum. En fazla lafı geçecek olanlarda veteriner hekimlerimizdir. Bu mana da bu espiri anlayışlarından dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.

İçişleri Bakanlığı ile birlikte 2 Nisan'dan itibaren çalışma yapıp trafo merkezlerinde gereken önlemi aldıklarını belirten Yıldız, "Türkiye'de 686 büyük trafo merkezi var. 154 kilovolt ve 80 kilovolt trafo merkezlerinin istisnasız hepsinde bununla alakalı özel kolluk kuvvetlerimizle ayrı bir güvenlik sağlanacak" dedi.

Bakan Yıldız, pazar günü oyunu Kayseri'de kullandıktan sonra Ankara'ya gideceğini ve seçim bitene kadar nöbette olacağını belirterek şöyle dedi:

"Gölbaşı'ndaki merkezde bulunacağım. 21 dağıtım bölgemizde on-line bağlantılarımız da olacak. Bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Herhangi bir aksaklık olması halinde buradan bire bir müdahale etme imkânımızda olacak. 8 bine yakın çalışanımız olacak. İzinlerin kaldırıldığını bir kez daha buradan hatırlatmak istiyorum. Biz seçim güvenliği ile alakalı her hangi bir enerjiden kaynaklanan bir sıkıntı görmüyoruz. Atmosfere açık bir işletmeyiz. Seçim günü, fırtınalı bir hava ön görülmüyor. O yüzden bunların her birisini değerlendirdik. Biz seçimde her hangi bir sabotaj olmaması halinde teknik açıdan idari açıdan bir sıkıntı çıkmayacağını umuyoruz. Bununla alakalı bir çok spekülatif cümleler dolaşıyor. Muhalefet partilerine buradan tavsiyem, sandığın arkasına, trafonun arkasına sığınmamaları. Anketlerde aldıkları sonuçları bu şekilde mazeretlendirmesinler."

Seçim öncesi ve seçim günü, enerji nakil hatları üzerinde havadan helikopterle denetim gerçekleştireceklerini de belirten Taner Yıldız, üç dönem kuralı nedeniyle aday olmadığını ve 8 Haziran günü bakanlık görevinin sona ereceğini sözlerini ekledi.

Editör: Haber Merkezi