İçişleri Bakanlığı, yeni kısıtlama kararlarını içeren 'kısmi kapanma' konulu genelgeyi tüm il valiliklerine gönderdi. Peki Şehirlerarası Seyahat yapmak isteyenler ne yapacak? İşte o çok merak edilen sorunun yanıtı; Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde zorunlu haller dışında vatandaşların toplu ulaşım vasıtaları dışında şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek.

Zorunlu hali bulunmayan kişilerin sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki şehirlerarası seyahatleri ise ancak uçak, otobüs, tren, gemi ve benzeri vasıtalar kullanılarak sağlanacak. İşi ile ilgili illiyetini belgeleyen toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu ve benzeri ile ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

SEEYAHAT İÇİN ZORUNLU SAYILACAK DURUMLAR

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya daha önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olan kişiler, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan en fazla 8 kişi, bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen kişiler kısıtlama sürelerince seyahat edebilecek.

Editör: Haber Merkezi