KAYSERİ Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü şehit ve gazi yakınlarıyla iftarda bir araya geldi.



Kentte bulunan bir restoranda gerçekleşen iftar programına Vali Süleyman Kamçı, Ak Parti Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, Hülya Nergis Atçı, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Çetin Arık, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, belediye başkanları, Aile Sosyal Politikalar il müdürü Nevzat Özer, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan ile bazı STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı.


Programda konuşma yapan, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, şehit ailelerinin, şehitlerimizin en değerli emanetleri olduğuna dikkat çekerek, "Sizler; Vatanını, milletini, dinin, bayrağını, bağımsızlığını ve sevdiklerini muhafaza etmek için aziz canlarını Allah'a teslim etmiş olan aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı en değerli emanetlerisiniz" dedi. Türkiye'nin zor günlerden geçtiğine de vurgu yapan Vali Kamçı, "Ülkemiz zor günlerden, büyük ihanetlerden, siyasi, askeri ve ekonomik anlamda uluslararası düzeyde baskı ve dayatmalardan geçmektedir. Başta FETÖ/PDY, PKK/PYD gibi terör örgütleri olmak üzere bunların iç ve dış destekçilerine karşı milletçe mücadelemiz içeride ve dışarıda kararlılıkla devam etmektedir. Bu anlamda günde siz aziz şehit yakınlarımızdan aldığımız cesaretle söyleyebilirim ki ülkemiz üzerinde emelleri olan düşmanlar tarih boyunca emellerine ulaşamadığı gibi şimdi de vatanı için canını ortaya koyan aziz şehitlerimizin fedakarlığı sayesinde asla emellerine ulaşamayacaklardır" ifadelerine yer verdi.



Şehitlerden aldıkları emaneti yaşatmak için bazı sorumlulukların olduğunu da kaydeden Kamçı, "Şehitlerimizden aldığımız emaneti ebediyete kadar yaşatmak için üzerimize düşen sorumlulukları bilmeli ve büyük emek ve gayret içinde olmalıyız. Şehitlerimize vefa borcunu ödememiz ancak onların bıraktığı emanete sahip çıkmakla mümkün olacaktır. Bu anlamlı iftar yemeğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır , gazilerimize minnet ve şükranlarını sunuyorum hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum" diye konuştu. İftar programı, yemek duasının yapılmasının ardından son buldu.



Editör: Haber Merkezi