Piyade Teğmen Burhan Sönmez, Şırnak'ın Silopi ilçesinde Habur Çayı Irak sınır hattında teslim olacak teröristleri kararlaştırılan bölgeye sevk etmek için girdiği Habur Çayı'nda akıntıya kapıldı. Hastaneye kaldırılan Sönmez, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Şehit Sönmez, gözyaşları arasında memleketi Kayseri’de toprağa verildi. Şehit Sönmez, şehadetinin ilk yıl dönümünde Kartal Şehitliğindeki kabri başında anıldı. Anma törenine, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ve şehit Sönmez’in yakınları katıldı. Anma töreninde şehit Sönmez için dualar okundu. Anma töreninde Türkiye Cumhuriyeti’nin bu terör belasından kurtulmasını istediklerini belirten Başkan Yavuz, “Yaklaşık bir yıl önce şehadet şerbeti içen Teğmen Burhan Sönmez kardeşimizin şehadet yıl dönümünde Kartal Şehitliğimizde, Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dualarla andık. Ailemizin acısını paylaşarak her zaman yanlarındayız. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyoruz. Her şehit haberi geldiğinde canımız, ciğerimiz yanıyor. Bütün şehit ailelerimizin acıları tazeleniyor. Biz, bu ailelerimizin acılarının bitmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin terör belasından kurtulması için tek vücut mücadele edip polisimizin, askerimizin arkasında durup, onlara desteklerimizi hissettirerek bu terör belasından kurtulmak istiyoruz. Son zamanlarda yapılan terörle mücadelede de bizleri çok memnun etmektedir. Son terörist bitene kadar etkin şekilde mücadelenin yapılıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu terör belasından kurtulmasını istiyoruz” diye konuştu.

“TERÖRİSTLERİN TOPRAKLARIMIZA GÖMÜLMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın ölümüyle ilgili de konuşan Başkan Yavuz, “Bizim almış olduğumuz bir güzel haber ise terörist elebaşlarından olan Osman Öcalan’ın Erbil’de hastanede ölmüş olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Biz bu haberi almakla çok mutlu olduk. Diğer terör örgüt elebaşları da inşallah geberip gider, şehitlerimizin de kemikleri sızlamamış olur.

Biz şehit aileleri olarak terör örgüt elebaşlarının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları içerisinde defnedilmesini istemiyoruz. Kayseri Milletvekilimiz olan Hülya Nergis hanımefendi, bir televizyon programında Osman Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesine ailesinin talebi olduğunu söyledi. Maalesef bizi üzecek, acımızı tazeleyecek, derinden yaralayacak bir beyanat verdi. Bu Konuşmasından dolayı Milletvekilini şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bizler terör örgütünü Türkiye Cumhuriyeti toplarından çıkartmak için uğraşırken, terör örgütlerinin leşlerini Türkiye’ye getirilmesinden rahatsız olmaması bizleri çok üzdü” ifadelerini kullandı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi