Adıyaman’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal, memleketi Kayseri’nin Develi İlçesi'ne bağlı Kulpak Mahallesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Müsellim Ünal’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri yetkililer ve babası Yusuf Ünal tarafından askeri Sikorsky helikopterle Kulpak’a getirildi. Askerlerin omzunda helikopterden alınan şehidin tabutu, cenaze aracına konularak 'helallik' için evinin önüne getirildi. Burada babası Yusuf Ünal, annesi Ayşe Ünal, kız kardeşleri ve akrabalarından helallik alındıktan sonra şehidin tabutu tekrar cenaze arabasına konuldu ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları ve tekbirler arasında Kulpak Camisi’nin yanındaki alana getirildi. Burada ikindi namazından sonra şehit Müsellim Ünal için cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, AK Parti Kayseri milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Ahmet Doğan ve Kemal Tekden, MHP Kayseri milletvekilleri Hasan Ali Kilci ve Süleyman Korkmaz, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Cenaze namazının ardından askerler tarafından bir süre omuzlara alınan şehidin cenazesi, daha sonra mezarlığa kadar vatandaşlarca taşındı.

Bu arada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şehit cenazesinin Kulpak’a getirilişini beklerken, taziye çadırında şehitle aynı adı taşıyan dedesi Müsellim Ünal’a başsağlığı diledi. Baba Yusuf Ünal, oğlunun son defa memleketine geldiğinde, mezarlığı ziyaret ettiğini ve "Şehit olursam beni buraya defnedin" diye vasiyette bulunduğunu, bu nedenle oğlunu Kayseri'deki şehitliğe değil, buraya defnettiklerini söyledi.


Editör: Haber Merkezi