Ali Yavuz, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, son 2 gündür Suriye sınırında yaşanan olayların, terör örgütünün kışkırtması olduğunu belirterek, ‘’Barış süreci diye bir süreç başlatıldı. Terör örgütünün ele başlarıyla, sözcüleriyle müzakere edilerek, barış süreci başlatıldı ve şu anda da devam etmektedir. Son 2 yıldır hiç şehidimiz gelmedi. Şehidimiz gelmediği için seviniyoruz ama bu terör örgütünün sözcülerinin, dağ kadrosunun ve İmralı canisinin yaptığı açıklamalardan biz şehit aileleri ve gaziler olarak fazlasıyla rahatsızız’’ diye konuştu.


Açıklamasında, terör örgütü sözcülerinin son zamanlarda işi iyice çığrından çıkarmaya başladığını vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti: ‘’Türk milletini tahrik edip sokağa dökmeye çalışıyorlar. Dün de Şanlıurfa’da olduğu gibi orada güvenlik güçlerimiz, askerlerimiz, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak için çalışıyorlar. Ancak 2-3 gündür Suriye’den Suruç ilçemize, ilçemizden de Suriye’ye giriş çıkışlar çok arttı. Suriye’nin Kobani şehrinde PKK’nın uzantısı PYD ile IŞİD militanları arasındaki çatışmalardan kaçan bir grup PYD sempatizanının ülkemize girişi oldu. Gerek devlet büyüklerimiz olsun, gerekse güvenlik güçlerimiz olsun, onların güvenli bir şekilde yaşamaları için gerekli imkanlar sağlandı. Ancak terör örgütünün yandaşlığını ve sözcülüğünü yapan milletvekillerinin, ben onlara milletvekili demekten hicap ediyorum, bir grup terör örgütü yandaşı, orada askerimize, polisimize geçmişte olduğu gibi şimdi de askerimizi, polisimizi sözlü olarak tahrik etmeye çalışıyorlar. Fakat oradaki askerimiz ve polisimiz onların tahriklerine kapılmamış, komutanımız da cevabını vermiştir.’’


‘’SEVMİYORSAN, GİDECEKSİN’’



Yavuz, ‘’Hem ülkemizde yaşayacaksın, ülkemizin bir ilinde belediye başkanlığı yapacaksın, ülkemi temsil etmek için milletvekili olacaksın ama ‘benim ülkem’ diyemeyeceksin. Diyemeyeceksen, oradaki komutanımızın dediği gibi ülkemizden çıkıp gideceksin ya da terk edeceksin’’ dedi.


Açıklamasında, ‘’Biz huzur içerisinde Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle yaşadık yaşamaya da devam edeceğiz. Biz birbirimizle etle tırnak gibi olmuşuz, ayrılmaz bir hale gelmişiz’’ diyen Yavuz, ‘’Terör örgütü, dış güçlerin taşeronluğunu yapan, onlardan aldığı emirleri yerine getiren bir grup çapulcu diye adlandırıyoruz biz bunları. Biz bir çağrıda bulunmak istiyoruz, ülkemizi sevmeyen, bayrağımıza saygı göstermeyen, içerimizde huzursuzluk çıkarmaya çalışan grupların içimizden temizlenmesini istiyoruz. Ülkemizi sevmeyenler de Suriye’den mi giderler, Irak’tan mı giderler, defolup gitmelerini istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.


HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk’un, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Kobani'ye geçmek isteyenlere öğle saatlerinde güvenlik güçlerinin biber gazlı ve basınçlı sulu müdahalesi sırasında taş atarken çekilen fotoğrafı sosyal medyaya düşmüştü. Gültan Kışanak ise Suruç’taki nöbet çadırını söken komutana sert tepki göstermiş, Kışanak’ın “Senin devletin çadırı sökmeyeceğiz diye söz verdi” demesi üzerine de komutan, "Burası benim devletimse çıkın hanımefendi” karşılığını vermişti.
 
Editör: Haber Merkezi