Davanın bugün görülen duruşmasında, suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Hunat Camisi eski imamı Ali Çamlı ile sanıkların avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Vedat Ali Özışık, banka hesapları ve mal varlıklarının üzerine konulan tedbir kararlarının kaldırıldığını, ancak nakit para ve ziynet eşyalarının üzerinde bulunan tedbir kararının kaldırılmadığını belirterek,"Bu tedbir kararının kaldırılmasını, tedbir kararı kalkmaz ise yedi eminin değiştirilmesini talep ediyorum" dedi.

Kayseri Şeker Fabrikası’nda 'Denetim görevini ihmal ederek zimmet ve irtikâba neden olmak, görevi kötüye kullanma' gibi 30’a yakın suçların birleştirildiği davanın duruşmasında, dönemin Kayseri Emniyet Müdürü, şimdiki Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Orhan Özdemir’in avukatı Mücahit Topaloğlu, müvekkilinin üst düzey bürokrat olduğunu ve bu yüzden adli yönden Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), idari yönden ise Kayseri Valiliği’nden soruşturma izni alınıp alınmadığını sordu. Avukat Topaloğlu, o dönemde Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür vekili olan şimdiki Hakkari Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi’nde Başkomiser Cihat Yapıcı’nın da soruşturma dosyasında şüpheliler arasında olduğunu, ancak daha sonra buharlaştığını ve davadan çıkarıldığını ileri sürerek, tanık olarak ifadesinin alınmasını talep etti.

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından, savcının esas hakkındaki mütaalasını hazırlaması için ek süre verilmesine, bu nedenle duruşmanın 7 Nisan 2015 gününe ertelenmesine karar verdi.

BAŞKOMİSER TANIK OLARAK GETİRİLECEK

Mahkeme heyeti ayrıca, Vedat Ali Özışık’ın para ve ziynet eşyaları üzerindeki tedbirin kaldırılması talebini reddederken, Avukat Mücahit Topaloğlu’nun, Hakkari Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Başkomiseri Cihat Yapıcı’nın tanık olarak ifadesinin alınması talebini ise, Yapıcı’nın getirilmesi ve hazır bulundurulması şartıyla kabul etti.
Editör: Haber Merkezi