Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bölgede bulunan eski yapılarınyıkımı gerçekleştirilirken, Yeni Kocasinan’a değer katacak vizyon projelerin başında gelen Seyrani Kentsel Dönüşüm alanında tamamlanan ve yapımı devam eden projeler düzenlenen brifing ile basın mensuplarına tanıtıldı.

Kentsel dönüşüm projeleri ile vatandaşların daha güzel ve daha konforlu ortamlarda yaşamaları için durmaksızın çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Seyrani Mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Dönüşümle birlikte imarsız yapılar yıkılarak, yerine modern binalarla taçlandırılıyor. Bir yandan ise yeni yapılan binaların oluşturmuş olduğu çevreye ihtiyaç olan park yapımı, yol ve diğer donatıları hızlı bir şekilde yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Kentsel dönüşüm kolay bir iş değil. Vatandaşlarımızın taleplerine, hızlı cevap verebilmenin zaman zaman zorluklarını yaşıyoruz. Ancak sonuçta ‘Allah razı olsun’ dediklerinde tüm yorgunluğumuz gidiyor. Ondan sonra değmeyin keyfimize. Yeni işlerin telaşına düşüyoruz”dedi.

SEYRANİ’Yİ İLMEK İLMEK DOKUDUK

Basın mensuplarına 2015 yılında başlayan Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi’nin detaylarını hazırlanan sunum üzerinde anlatan Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü; “ İçinde bulunduğumuz Seyrani Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projemiz 2015 yılında başladı. 5 yıldır Seyrani’yi ilmek ilmek işliyoruz. Ekiplerimiz gece gündüz demeden bu bölgede çalışmalarını sürdürdüler hepsinin ellerine emeklerine sağlık. Bugün burada yaptığımız çalışmaların bir kısmını sizlerle paylaşmak için bir araya geldik. İnşallah birkaç yıl sonra Seyrani Mahallesi’nde yaşanan değişim ve dönüşüme hep birlikte şahitlik edeceğiz. Evlatlarımıza daha yaşanabilir, tüm imkanları ile donatılmış bir bölge emanet etmiş olacağız. İnsana yakışır, hizmet verebileceğimiz, mahalle kültürünün korunduğu, insanların bir araya gelebildiği, huzurlu yaşam alanları oluşturmak için kentsel dönüşüm projeleri üretiyoruz. Genç, yaşlı, kadın, erkek olmak üzere 7’den 70’e tüm hemşehrilerimin sosyal ihtiyaçlarının karşılanabildiği huzur içerisinde mutlu mesut yaşayabilecekleri, kendilerini ayrıcalıklı hissedebilecekleri Kocasinan’ı kurmak için çalışıyoruz. . Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki; Kocasinan, kentsel dönüşüm projeleri tamamlandığında yeşil alanları, oyun parkları ve sosyal çevresi ile Kayseri’nin yeni yüzü haline gelecek ve Türkiye’ye örnek olacak.” diye konuştu.

-YENİ SEYRANİ, YENİ KOCASİNAN’A YAKIŞACAK

Kocasinan’ı geleceğe taşımak için kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ın daha da güzelleşmesi için kentsel dönüşüm en önemli çalışmalarımızdan biridir. Çalışma programımız kapsamında ekiplerimizle birlikte gece-gündüz demeden hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Eskimiş, ömrünü doldurmuş, artık gelecekte hizmet veremeyecek eski binalarımızı yıkıp, onların yerine daha güzellerini inşa ediyoruz. Yıkım işlerinin ardından gelişmeleri sürekli takip ediyoruz. ‘Yeni Kocasinan’a ve ‘Yeni Seyrani’ye yakışır bir şekilde elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

-3 BİN 472 KONUT YAPILACAK

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Seyrani Kentsel Dönüşü Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında; Seyrani Mahallesi’nde 44.18 hektar alanda toplam 3 bin 472 konut projesinden, 2020 yılında 112 , 2021 yılında 168 konut olmak üzere toplamda 504 konut teslim edildi. Devam eden 336 konutun çalışmaları tüm hızı ile devam ettiğini bildirirken, Proje kapsamında yapımı tamamlanan okulun açılış için gün sayıyor. Seyrani Mahallesi kentsel dönüşüm ile birlikte 20 bin hektar yeşil alana kavuşacak.  Düzenlen basın toplantısının ardından bölge sakinleri ile bir araya gelen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, vatandaşların taleplerini dinleyerek, çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Bölgede bulunan eski yapıların yıkımı gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi