Son günlerde yer yer sağanak yağışlar olsa da, bunaltan sıcaklar kapıda. Önemli turizm merkezlerinden Erciyes ise Kayseri ve çevre illerden gelen doğaseverlerin serinlediği yerlerin başında geliyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki Erciyes A.Ş., geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de Çadır-Karavan Kamp Merkezi kurma hazırlıklarına başladı. Tekir Yaylası’ndaki caminin arka kısmındaki 54 bin metrekarelik alan kapçılar için ayrıldı. Alana 100 çadır kuruldu ve diğer ihtiyaçlar içinse hazırlıklar devam ediyor. Kamp alanından çadır kiralayanların yanı sıra kendi karavanıyla gelen vatandaşlar da faydalanabilecek.

Erciyes’te doğaseverlerin serin bir ortamda keyifli vakit geçirebileceği bu özel kamp bölgesi içerisinde çocuklar için oyun parkı, vatandaşların boş zamanlarını değerlendirebilmeleri basketbol, voleybol ve mini futbol sahası gibi alanlar bulunuyor. Özel olarak güvenliği sağlanan kamp içerisinde lavabo, aydınlatma, su gibi alt yapı da hazırlanmış durumda. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler, Erciyes’te bulunan bisiklet, yürüyüş ve ATV parkurlarında da doya doya stres atabilirler.

Tekir Yaylası Çadır-Karavan Kamp Alanı’nın, önümüzdeki hafta içinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Çadır ya da karavan yeri kira bedeli ise henüz belli olmadı. Kamp merkezinin, hava koşullarına da bağlı olacak şekilde Eylül ayının sonuna kadar açık kalması düşünülüyor.

Editör: Haber Merkezi