İlk yarı yılın tamamlanmasıyla öğrenciler karnelerini alırken; Kayseri’deki 50'nci Yıl Dedeman Ortaokulu’nda derslerinde başarılı olup takdir alan öğrencilere, karneleriyle birlikte MP-3 çalar ile ‘İslam İlmihali’ kitabı hediye edildi.

Kayseri Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, 50'nci Yıl Dedeman Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Masatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin zorlu bir yarı yılı geride bıraktıklarını ve dinlenip eğlenmeyi hak ettiklerini bildirdi.

Karnesi iyi olan öğrencileri tebrik ettiğini belirten Masatlı, "Aslında bütün öğrencilerimizi tebrik etmemiz lazım. Çünkü onlar gerçekten zorlu bir yarı yılı geride bıraktılar. Bazı çocuklarımız, birkaç derslerinde başarısız olmuş ve zayıf not almış olabilirler. Onlar da bu tatil döneminde çalışacaklar ve ikinci yarıda notlarını yükselteceklerdir’’ dedi.

Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da, öğrencilerin aldıkları karnelerin, sadece onların başarısını ya da başarısızlığını göstermediğini kaydetti. Yılmaz, "Öğrencilerimizin aldıkları karneler, aslında eğitimciler olarak bizlerin, çocuklarımızın ve velilerimizin karnesidir. Öğrencilerimizin karnesinde zayıf varsa, bu zayıfın nedenini sorgulamalıyız. Acaba biz nerede yanlış yaptık ya da neyi eksik yaptık da bu zayıf geldi diye, kendimize de sormamız lazım. Pedagojik açıdan bu yaklaşım doğrudur. Öğrencilerimiz, bu yarı yıl tatilinde bol bol dinlenmeliler ve eğlenerek zamanlarını geçirmeliler. Ancak bunları yaparken, ikinci yarı yılı da unutmamalılar ve derslerini de gözden geçirmeliler, kitap okumalılar’’ diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttılar. Masatlı ve Çandıroğlu, ilk yarıda başarılı olup takdirname alan öğrencilere hediyelerini de verdiler. Öğrencilere, MP-3 çalar ile ‘İslam İlmihali’ kitabı hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi