Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Kaymakamı Hüseyin Karameşe ile birlikte belediye bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Market’i ziyaret etti. Başkan Çolakbayrakdar, sosyal belediyeciliğin her alanında, devletin şefkat elini vatandaşlara yansıttıklarını söyledi.

Kaymakam Karameşe’ye sosyal Market’in işleyişi hakkında bilgi aktaran Başkan Çolakbayrakdar, Kayserililerin yardımlaşma duygusunun çok güçlü olduğunu ifade ederek, Sosyal Market’ten; Kocasinan Bölgesinde yaşamını sürdüren ve bazı kriterlere göre belirlenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. “Devletin şefkat elini burada vatandaşlarımıza doğrudan yansıtıyoruz.” diyen Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan sınırları içerisinde tespit edilmiş ailelerin ihtiyaçlarına yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. ‘Kocasinan Gönüllüsü’ adı altındaki tüm hayırseverlerimizle el birliği içerisinde ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz. Bu proje; veren elin, alan elden hiçbir şekilde haberi olmadan, birlik ve beraberlik içerisinde duyguları ortaklaşa paylaşarak yürüttüğümüz bir projedir. Bize destek olan bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bütün amacımız şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmetler sunabilmektir.” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Kaymakamı Hüseyin Karameşe ise Sosyal Market’in güzel bir uygulama olduğunu ve çok beğendiğini belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Öte yandan mağazadan ücretsiz alışveriş keyfi yaşatan Sosyal Markette Kocasinan Bölgesinde ikamet eden ve kriterlere göre belirlenen vatandaşların giyim ihtiyaçları karşılanıyor. İlçe sakinleri, ‘Dost Eli’ isimli karta yüklenen puanlarla Sosyal Market’ten ihtiyaçlarına göre istedikleri ürünleri ücretsiz alabiliyorlar. Şu anda tekstil üzerine hizmet veren marketin, dayanıklı tüketim aletleri ve gıda gibi çeşitli ürünlerle ürün yelpazesi genişletilerek, daha büyük hale getirilmesi planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi