Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından, Türkiye,"kar topu" yüzünden sudan sebepten öldürülen Gazeteci Nuh Köklü'nün acısını birlikte yaşıyor. Bu akıl almaz olaylara tepkiler ise çığ gibi büyüyor.Bir tepki de Türk Kadınlar Derneği Başkanı Ayşe Uzunlu'dan geldi. Ayşe Uzunlu, Özgecan Aslan’ın ve gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesiyle ilgili yaptığı basın açıklamasında "Sözün bittiği yerdeyiz.Ne yana baksak ölüm. Kadınlar artık ölüm istemiyor.Bunu herkes bilmeli." şeklinde tepkisini dile getirdi.

“ SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ “

Türk Kadınlar Derneği Başkanı Ayşe Uzunlu, geçtiğimiz günlerde Mersin’de ırzına geçildikten sonra vahşice öldürülen Özgecan Aslan ve gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklama da; “Sözün bittiği yerdeyiz. Kendimizi Özgecan’ın annesinin yerine koyarak düşündük. Bozulan yapıyı bir an önce tamir etmek zorundayız” dedi. Uzunlu’nun açıklaması şöyle :

“Sıcacık çorbamı yaptım, seni bekliyorum yavrum. Yüreğime hançer sokulmuş gibi acı içime doğdu. Ne oluyor ? Eve sığamıyorum. Devamlı kendimi dışarı atıp,yavrum geliyor mu diye bakıyorum. İki gün sonra acı haberi geldi. Yavrumun işkence edilen bedeni dere yatağında bulundu. Kirletilmiş dediler.Kesin artık sesinizi. Ben Özgecan’ın Aslan’ın annesiyim. Benim yavrum tertemiz melekti. Yaşadığımız dünya kirli. Siz anneler, babalar oğullarınızı nasıl böyle canavar yetiştirdiniz ? Bari yavrumu kurşunla öldürseydiniz de acı çekmeseydi dedi Özgecan’ın annesi. Ve Özgecan’ın tabutunu kadınlar taşıdı.

Tüm kadınlar günlerdir kendimizi Özgecan’ın annesi yerine koyup düşündük. Yaşadığımız duyguları bu şekilde kaleme aldım. Her zaman olduğu gibi, olayları siyasallaştırmayın,tek ölen Özgecan mı ? gibi cümleler duyduk. Kadınların tahammülünün bittiği o kadar belli ki güzel Türkiye’min kadınları sokağa çıktı. Genç kızlar duyun sesimizi diye çığlık attı. Abiler, babalar, dayılar,dedeler taşın altına elinizi koyun artık. Erkekleri kadına karşı şiddetle eğitelim. İşe de lütfen en küçük olayda küfür, hakaret etme üzerinden başlayalım.Övündüğümüz aile yapımız, adet ve geleneklerimiz,inancımız gereği bozulan yapıyı bir an önce tamir edelim. Sözün bittiği yerdeyiz."

Başkan Uzunlu, "Bu acıları sarmaya çalışırken, İstanbul’da kar topu atan Gazeteci Nuh Köklü’nün bir esnaf tarafından öldürülüş haberini aldık. Şiddet dört bir yanımızı sardı.Ne yana baksak ölüm. Kadınlar artık ölüm istemiyor. Bunu herkes bilmeli. “


Gazeteci Nuh Köklü'nün olayı şu şekilde yaşanmıştı:

Kadıköy'de arkadaşlarıyla kartopu oynarken camına kartopu isabet eden esnaf tarafından bıçaklanan gazeteci Nuh Köklü hayatını kaybetti.

Olay, 2 gün önce saat 20.30'da Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi, Karakolhane Caddesi'nde meydana geldi. İddialara göre, Gazeteci Nuh Köklü sokak üzerinde bir grup arkadaşıyla kartopu oynamaya başladı. Bu sırada atılan kartoplarından biri sokak üzerindeki aktar dükkanının vitrin camına isabet etti. Duruma sinirlenerek dışarı çıkan işyeri sahibi Serkan A. ile Köklü ve arkadaşları arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında dükkana giren Serkan A. bu defa elinde bıçakla dışarı çıkıp Nuh Köklü'yü göğsünden bıçakladı.

Ağır yaralanan Nuh Köklü, arkadaşları tarafından olay yerine çağırılan ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ambulansta kalbi duran ve tekrar çalıştırılan Köklü, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Editör: Haber Merkezi