Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Arıkan, yazılı bir açıklama yaparak, geçmişte yapılan hatalardan dolayı bozulan belediyecilik anlayışını düzeltmeye talip olduklarını söyledi.

Türkiye’de hakim olan belediyecilik anlayışının rant odakları üzerine kurulu olduğunu belirten Mahmut Arıkan, yapılan hatalarla sistemin bozulduğuna dikkat çekti. Önümüzdeki yerel seçimlerde vatandaşın saadeti ve huzuru için kadim şehir anlayışını yeniden inşa etmek için geleceklerini ifade eden Arıkan, açıklamasında şu sözlere yer verdi;

“Biz, adil bir toplumsal düzenin inşasının şehirde ortaya çıkacağına ve büyüyeceğine inanıyoruz. Şehri yoğuran kültür atmosferi adil bir bakış açısıyla ele alınmadığı sürece toplumun tümünü kucaklayan bir demokratik ortamın üretilemeyeceğini düşünüyoruz. Bütün toplumsal kesimlerin eşit bireyler olarak görüldüğü bir belediyecilik ve yönetim anlayışı toplumsal huzurun kaynağıdır. Türkiye’de hakim olan belediyecilik anlayışının rant odaklı bir anlayış olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Biz, topluma fayda sağlamayan bireysel rant merkezli anlayışın toplumsal huzura ulaşmada temel engellerden biri olduğuna inanıyoruz. Tarihsel deneyimlerimiz ve inancımız haksız elde edilmiş kazançtan huzur devşirilmeyeceğini açık bir şekilde bize göstermektedir.

Biz vatandaşımızın saadet ve huzuru için kadim şehir anlayışını yeniden inşa etmek için geliyoruz. Biz bugün yaşayanların hakkını korumanın yanı sıra dün yaşayanların bize emanet ettikleri değerlere sahip çıkan ve koruyan, yarın yaşayacak olanların hakkını da baş tacı eden bir şehircilik anlayışı ile geliyoruz. Biz belediyecilikte tıpkı daha önce yaptığımız gibi, bozulan standartları düzeltmeye ve adil bir düzen kurmaya geliyoruz”

Editör: Haber Merkezi