Suat Altın İnşaat mağdurları dertlerine çare aramaya devam ediyor. Kayseri Yerel Haber Sitesini ziyaret eden mağdur vatandaşlar adeta isyan ettiler. İldem Golden Center 3 projesinde daire alan yaklaşık 400 kişi yetkililere de çağrıda bulundular. 19 blokluk projede sadece 2 blok’un sadece 9’uncu katını tamamlayabilen Suat Altın İnşaat, diğer bloklar için nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Kayseri Yerel Haber’i ziyaret eden mağdurlardan Yavuz Saçmalı, “Suat Altın önce 60 milyon Euro param gelecek diye bizleri oyaladı. Daha sonra Katar’dan bir yatırımcı bulduğunu söyledi. Bu da yetmezmiş gibi 102 milyon Euro paranın Alman bankasından geleceğini söyledi. Bu paranın da MASAK’a takıldığını belirtti. Ama bir türlü mağduriyetimiz giderilmedi. Suat Altın ile son görüşmemizde inşaatlara 20 Mart’ta kadar başlayacağını söyledi. 20 Mart’ta inşaatlar başlamazsa üyeler şirketin önünde eylem yapacak. Biz bu evlere sözleşme imzaladığımızda Sedat Kılınç’ın da imzası vardı. Biz Sedat Kılınç’tan da destek bekliyoruz. ”dedi.

Suat Altın’ın bir diğer projesi de İstanbul’da ki, Golden Tulips. Bu projenin de yapımı devam etmiyor. Suat Altın’ın bu projeyi 35 milyon Euro’ya başka bir şirkete devredeceği ifade edildi. Mağdur vatandaşlar Suat Altın’ın 5’inci ayın 17’desinde alacaklılarla bir toplantı yapacağı ve bu toplantıda güven oyu aldıktan sonra konkordatoyu kaldıracağı da belirtildi.

Konkordatonun kaldırılması mağdur olan vatandaşları iyice sıkıntıya sokacak gibi gözüküyor. Vatandaşlar bu tarihte yapılacak olan toplantıda Suat Altın’a güven oyunu vermeyeceği gelen haberler arasında.

Editör: Haber Merkezi