SURİYE'deki iç savaştan kaçıp, Kayseri'ye gelen ilkokul çağındaki sığınmacılar, devlet okullarına kayıt yaptırabilecek. Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, bilgilendirme yapmak üzere, okul müdürleriyle toplantı yaptı.

Suriyeli çocukların, devlet okullarına kayıt yapabilmesi yönündeki çalışmalar dolayısıyla, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, okul müdürleriyle toplantı yaptı. Yaklaşık yüz okul müdürünün katıldığı toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatıyla, okuma çağındaki sığınmacıların devlet okullarına kaydolma konusu görüşüldü.

Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, kente gelen ailelerin, ilkokul çağında yaklaşık 5 bin 850 çocuğu olduğunu, bunlardan bin 840 öğrencinin de eğitim öğretim hayatına devam ettiğini belirtti. Suriyeli çocukları ötekileştirmenin anlamsız olduğunu ve eğitimin yalnızca sayısal dersler olmadığını ifade eden Çandıroğlu, şunları söyledi: "Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatıyla, okuma çağına gelmiş Suriyeli öğrencilerin, devlet okullarına kayıtlarının olacağını, bu öğrencilerin Türkçeyi daha sağlıklı öğrenmeleri kurslarla sağlanacaktır. Bizim Osmanlıdan gelen bir misyonumuz var. Ümmet noktasında Müslümanların son kalesi Türkiye'dir. Suriyeli öğrencileri ötekileştirmenin bir anlamı yok. Eğitim yalnızca fen ve matematikten ibaret değildir. Eğitim duygusal bir süreçtir. Öğretenle öğrenen arasında duygusal bir bağ oluşmalı, daha doğrusu kucaklamadığın her fert, öteki taraftadır. Kolaya kaçmamalıyız. Bundan ötürü, kucaklamak hizmetse, zehir olsa da, bal eylemeliyiz."

Editör: Haber Merkezi