15 Mayıs gece yarısı 24.00’de başlayıp 19 Mayıs gecesi saat 24.00’te sona erecek 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşların mağdur olmaması için tedbirlerini artıran Talas Belediyesi, vatandaşların yanında olacak. Vefa Destek Grubu, 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile kronik rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere talepte bulunan tüm vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecek.

Ekmek ve market alışverişlerinin giderilmesinden para çekmeye kadar çok geniş bir alanda hizmet sunan Vefa Destek Grubu, 4 gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek. İhtiyaç sahipleri 112’yi veya merkezin 0352 437 37 33 numaralı telefonunu arayabilecekler.

RAMAZAN OTOBÜSÜ YİNE YOLLARDA OLACAK

Ramazan ayı başından bu yana Talas’ın cadde ve sokaklarını gezerek vatandaşlara farklı bir akşam yaşatan Ramazan Otobüsü de yine yollarda olacak. Her akşam farklı bir mahallede tur atacak otobüs, ilahiler, sema gösterileri ve Hacivat-Karagöz ile Ramazan akşamlarına renk katacak.

TEMİZLİK, HİJYEN VE DEZENFEKSİYON’DAN TAVİZ YOK

Öte yandan ilçe genelinde temizlik, hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdüren Talas Belediyesi, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında da teyakkuzda olacak. Bir yandan rutin temizlik işlemleri yerine getirilirken bir yandan da hijyen ve dezenfeksiyon çalışmaları aralıksız devam edecek.

SOKAK HAYVANLARI DA UNUTULMADI

Vatandaşların dışarıda daha az süre geçirmesi nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları da bu süre zarfında aç bırakılmayacak.

4 gün boyunca görev yapacak özel ekip, toplam 34 besleme noktasında kedi ve köpeklere mama, ekmek, yemek ve sudan oluşan günlük 250 kilo yiyecek bırakacak.

Öte yandan yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için de 2 noktaya yem bırakılacak. Kuşların yoğun yaşadığı bölgelerde oluşturulan besleme noktalarında minik dostlar için yem ve su tedarik edilecek.

Editör: Haber Merkezi