Talas Anayurt Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin 27 Haziran 2010 tarihinde yapılan genel kurulunda çoğunluğun sağlanması için üyelerin sahte imzasıyla toplantı yapıldığı iddiasıyla ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçundan yargılanan 3 sanık hakim karşısına çıktı.
3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne açılan ve görevsizlik kararı ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosyanın ilk duruşması bugün görüldü.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklar Mehmet Timuçin, Hasan Güllü, Orhan Serpil ve 15 mağdur, şikayetçi ile avukatları hazır bulundu.

Kooperatifin yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptığını söyleyen sanık Mehmet Timuçin., mahkemede sorgu ve savunmasında, “Kooperatifin üye sayısının fazla olmasından sehven bu durum ortaya çıkmış olabilir. Biz gerekli tedbirlerimizi almıştık, bir kusurumuz yoktur, üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.
Sanık Orhan Serpil, sahte imzalardan haberi olmadığını söylerken, diğer sanık Hasan Güllü ise savunmasında, toplantıda kendisi adına da sahte imza atılmış gibi bir iddianın olduğunu söyledi.

Duruşmaya katılan 15 şikayetçi, mağdur mahkemede verdikleri ifadelerinde, “Olay tarihinde Genel Kurul günü çoğunluk sağlanamadığı için bize gidin dediler. 15 dakika sonra anons yapılarak çoğunluk sağlandı diye tekrar çağırdılar. Çoğunluk nasıl sağlandı, bilemiyoruz” dediler.
Şikayetçi, mağdurlardan Olcay Büyükelbaşı ise beyanında, bahse konu kooperatifte denetçi olarak görev yaptığını belirterek, “Olay günü polis veya güvenlik görevlisi masalarda yoktu. Hazirun cetvelinin başında bulunan ve başkalarının yerine imza atan bir kişiyi tespit ettim. Toplantıda çok sayıda kooperatif üyesi olmayan şahıslar vardı” diye konuştu.
Şikayetçiler vekili olan Avukat Mecit Tav ise bahse konu genel kurulda 306 üyenin adına atılan 100 sahte imza üzerinde kriminal inceleme yapıldığını 100 kişiden 67 kişi adına sahte imzaların tespit edildiğini iddia etti.
Belgelerin okunmasının ardından, mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
HABER: ALİ TÜRKASLAN
 
Editör: Haber Merkezi