Talas Belediye Meclis salonunda gerçekleşen lansman törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İsviçre Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talas Tanıtım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, "Talas ilçesi kültürel geçmişi ile önemli bir yaşam yeri. Farklı kültürdeki insanların kardeşçe yaşadığı Talas'ta yaşam kültürünün en önemli parçası olan yemek kültürü hazırlanan ve bu kitapta bütün haline getirildi. Katkılarından dolayı İsviçre Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch'a teşekkür ederim" dedi.

İsviçre Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch ise, "Çok zengin kültür ve medeniyetiniz var. Bende bu ziyaretimde kültürden istifade edeceğim. Geçmişe bu kadar sahip çıkılmasından etkilendim. Yemek kitabı 3 farklı kitabı bir araya getirdi. Aynı kitabı İsviçre için yapmak istesek acaba nasıl olurdu. Bizim orada da Almanya, Fransa ve İsviçre kültürü yaşanıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yaklaşık 6 ay çalışmaları süren içerisinde Talas'ta Ermeni, Rum ve Türk yemek tarihlerinin de yer aldığı '1 Kazanda 3 Kepçe' yemek kitabı tanıtıldı. (DHA)

Editör: Haber Merkezi