Talas’ın dünya medeniyetlerine ev sahipliği yapmış önemli bir merkez olduğunu belirten Mustafa Yalçın ” 1 Nisan’dan itibaren Talas’ın kapılarını dünyaya açacağız, turizmin vazgeçilmez adreslerinden birisi haline dönüştüreceğiz ”dedi.

Yalçın, Talas’ın bilinmeyen, görülmeyen, gezilmeyen yerlerini, tarihi ve kültürel dokusuyla birleştirip gün yüzüne çıkartacaklarını belirterek” Talas’ı Tarihi Kenler Birliğine ev sahipliği yapmış bir şehrin turizimdeki lokomotifi haline getireceğiz” diye konuştu.

AK Parti Talas Belediye Başkan adayı Mustafa Yalçın, Kış Turizminde Erciyes’in, dünya mirasında Kapadokya’nın önemli bir ayağını da Talas’ın oluşturacağına dikkat çekerek” yurt içinden ve dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin yılın 12 ayında uğrak yeri Kapadokya’nın yeni rotasının Talas olmasını istiyoruz. Geçiş güzergahında şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin Talas’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmelerini amaçlıyoruz. Bu anlamda şimdiden ciddi görüşmeler ve çalışmalar yapıyoruz. Turist rotasını belirleyen uluslararası turizm şirketleri ile temaslarımız devam ediyor. Özhaseki Başkan’ın yaktığı meşaleden sonra kış turizminde dünyanın önemli merkezlerinden birisi olan Erciyesle birlikte Kapadokya’ya gelen turistlerin geliş yada gidiş istikametlerinde uğrak yerlerinden birisi de mutlaka Talas olacaktır. Çünkü Talas bir çok medeniyeti bünyesinde barındırmış buram buram tarih kokan önemli bir merkezdir” dedi.

Yalçın, Talas’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yeteri kadar tanıtılmadığına da dikkat çekerek” Sarnıçlı Yeraltı Şehri, Eski Talas Evleri, Endürlük’teki tarihi Aya Triada Kilisesi, Osmanlı Sokağı, Yaman Dede, Han, Harman, Ali Saip Paşa Camileri ve daha fazlasını içinde barındıran derin ve zengin bir coğrafyada yaşıyoruz, Ancak yanı başımızda olmalarına rağmen bu güzelliklerin kıymetini maalesef bilmiyoruz.

1 Nisan’dan itibaren Talas’ın kapılarını dünyaya açacağız, turizmin vazgeçilmez adreslerinden birisi haline dönüştürmek için düğmeye basacağız. Talas, bu şehrin turizmde dünyaya açılan farklı penceresi aynı zamanda tarih kokan güzel ve özel yüzü olacak” diye sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi