TALAS Belediyesi, bina ve işyerlerindeki asansörlerin yıllık periyodik muayene ve bakımı için, Uluslararası Belgelendirme Denetim Eğitim Merkezi (UDEM) Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi firmasıyla, 2,5 yıllık işbirliği protokolü imzaladı.

Belediye binasında gerçekleşen imza törenine, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve UDEM yetkileri katıldı. Yenilenen protokolle, hızlı bir yapılaşmanın yaşandığı Talas'ta, vatandaşların asansörleri daha güvenli kullanabileceklerini belirten Palancıoğlu, şunları söyledi: "05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği kapsamında, ilçemizde bulunan bin 200 asansörün ve yeni yapılacak olan teçhizatların, yılda en az bir kere muayenesi yapılmak zorundadır. Vatandaşlarımızın mal ve can güvenliği bizim için çok önemli. Bu protokolle, UDEM firmasıyla işbirliği içerisinde asansörlerimizin sağlıklı bir şekilde hizmet vermesini sağlayacağız. İmzaladığımız protokolle, 2017 yılının sonuna kadar firma denetimlerini yapacak."


UDEM Şirketi Genel Müdürü Ali Yücel Kerimoğlu ise, yasa gereği asansörlerin insan sağlığı yönünden uygun olup olmadığını denetleyeceklerini ve buna göre muayenelerini gerçekleştireceklerini ifade etti.


Editör: Haber Merkezi