Sarıoğlan ilçesine bağlı Tuzhisar’da evinde kimliği bilinmeyen kişiler tarafından öldüresiye dövülen ve yurtdışına çıktıktan sonra dayak görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Ömerhacılı Köyü Muhtarı Talip Savaş’ın onlarca kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. Dayak fotoğraflarını yurt dışında oturum alması için bilerek yapıldığı da ifade edildi. Muhtar Talip Şahin’in yurt dışına çıktıktan sonra ortaya çıkan dolandırıcılık hikayesi FBI filmlerini aratmayacak türden.

“TALİP SAVAŞ’A ÖNCE 5 MİLYON TL PARA VERDİM”

Dövüldükten sonra eşi ve çocuklarıyla birlikte yurt dışına kaçan Ömerhacılı Köyü Muhtarı Talip Savaş’ın Antalya Kumluca da bulunan 66 dönüm bir arsaya ortak etme vadiyle birçok kişiden yüklü miktarda para topladığı ortaya çıktı. Talip Savaş tarafından dolandırıldıklarını ifade eden Şaban Ünlü ve Fevzi Çandal Kayseri Yerel Haberi ziyaret ederek olayın ayrıntılarını tek tek anlattılar. Sarıoğlan’da arsa almak için Talip Savaş ve Tuncer Özarslan ile bir araya geldiklerini anlatan Şaban Ünlü şunları söyledi: “ Talip Savaş dayağı yurt dışında oturum almak için bilerek yedi. 2019 yılında Sarıoğlan’da kendisinin ve ağabeyinin tarlaları olduğu ve bana satmak istedi. O zaman dönümünü 2 bin TL’den pazarlık attık. O zaman Talip Savaş’a 5 Milyon 500 Bin TL para verdim. Daha sonra ağabeyi yurt dışından geldi ve kendi arsalarını başa birine sattığını söyledi.

“PARAYI ÖRNEK VE KAR SARRAFA YATIRDIK”

Bunun üzerine Talip Savaş bana Antalya Kumluca ‘da bir arazi vermek istediler. Bu arazi için o zaman 1 milyon TL para yatırdım. Aradan birkaç yıl geçtikten sonra arazinin vergisi çıktı diye benden yine para istedi ve 800 bin TL benden yine para aldı. Ödediğim 1,5 milyon TL ve 800 Bin TL’yi hem Örnek Sarraf hemde Kar sarraftan Mustafa Kar’ın IBAN’ına yatırdım. Ben bu Talip Savaş’a 20 Trilyon para kaptırdım. Şimdi buradan İçişleri Bakanlığına, savcılara ve devlet yetkililerine sesleniyorum. Bu adamın bulunmasını istiyorum. Türkiye’ye getirilip cezalandırılsın. Paramın geri alınmasını istiyorum.”dedi.

“BİZİM PARALARLA İSVİÇRE’DE DAİRE VE GALERİ AÇTILAR”

Muhtar Talip Savaş’ın kendilerinden aldığı paraları İşviçre’de olan ağabeyi Osman Savaş’a gönderdiğini dile getiren Ünlü, “ Bizim paraları ağabeyine gönderdi. Ağabeyi İsviçre de benim paramla 20 tane daire almış. Bir de galeri dükkanı açıp yüzlerce araba satın almış. Bu işin içinde olduğunu düşündüğüm Mustafa Bayram, Tuncer Özarslan, Fazlı Harman’da araştırılsın. Birde Kayseri’de olan Örnek sarraf ve Kar sarrafta devletimiz tarafından araştırılsın. Bu işin içinde olduklarını düşünüyorum.”şeklinde konuştu.

“PARAYI KAR SARRAF’TAN MUSTAFA KAR’IN IBAN’INA YATIRMAMI İSTEDİ”

Bir diğer mağdur Fevzi Çandal ise, Antalya Kumluca’da bir arazi olduğunu ve kendisini de hissedar yapmak istediklerini dile getirerek, “ Kumluca’daki arazide bana hisse vermek istediler. Önce ben istemedim. Yeğenim Ayhan Çandal da bana güven verdi. 3 dönüm bana vereceklerdi. Benimde bankada param vardı. 300 bin TL paramı o arazi için bunlara verdim. Aradan 3 sene geçtikten sonra arazinin vergisi ve avukat ücreti istedi. Bana parayı Kar Sarrafın IBAN’ına yatırmamı istedi. Ben daha sonra Kumluca’ya gittim. Bana tapusunu verecekler diye. Tanıdık bir avukatı aldık Tapu’ya, Belediyeye gittik sorduk. Böyle bir işin olmadığını öğrendik.

“BİZ DOLANDIRILDIKTAN SONRA ŞABAN ÜNLÜ İLE TANIŞTIK”

Talip Savaş’ı aradım paramı istedim sonrada telefonunu kapattı ve bir daha ulaşamadım. Hem beni hemde Şaban Ünlü’yü dolandırdı. Biz bu iş ortaya çıkana kadar bir birimizi tanımıyorduk. Bu dolandırıcılık işi sonrası tanıştık. Şaban Ünlü’nün hesabından bana 1,5 milyon TL para yatırdı bende o parayı Kar Sarrafın sahiplerinden Mustafa Kar’ın IBAN’ına yolladım. Sonra biz Şaban Beyle tanıştık ve olayı ortaya çıkardık. Sonra ben Kar sarrafa gittim ve 1,5 Milyon TL parayı istedim. Önce vermek istemedi sonra anlaşalım dedi. Yarı yarıya parayı bölüşelim teklifi yaptı Mustafa Kar. Bende bu adam 100 bin Euro para kaptırdım. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu adamı bulun ve buraya getirin cezasını verin. Paramızı da kurtarın.”dedi.

Editör: Haber Merkezi