Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Memduh Büyükkılıç, Kayseri Lisesi, Kayseri Lisesi Millî Mücadele Müzesi toplantı salonunda gerçekleştirilen ‘’Milli Mücadele Ve İstiklal Konulu Şiir ve Sohbet’’ konulu toplantıya iştirak ederek öğrenciler ile sohbet etti.

Milli Mücadele günlerinde son derece anlamlı bir davranış sergileyen Kayseri Lisesi öğrencilerinin Sakarya Savaşında adeta desten yazdığını ve böyle bir lisede konuşmacı olarak katılmanın büyük gururunu yaşadığını ifade eden Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Memduh Büyükkılıç, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kurtuluş Savaşı yıllarında Sebilürreşad Dergisi’nin bir sayısını Kayseri de çıkardığını kaydetti.


Kayseri meydanında okunan ve beyannamenin 24 Eylül 1337 tarih 490 sayılı nüshasında bu beyannamesinin Derginin tamamında yayınlandığını ve Kayserililere dağıtıldığını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç “Kayseri Milli Mücadelede önemli bir merkezde ve konumda olmuştur. Kayseri Lisesinde başlayan bu vatan ateşi daha sonra zaferle sonuçlanmıştır. Ama Kayseri Lisesinin görevi bununla kalmamış iki cumhurbaşkanı, sayısız bilim insanı, sanayici, akademisyen ve sanatçının adeta eğitim yuvası olmuş ve mezun vermiştir” dedi.

Editör: Haber Merkezi