Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, fahri doktora beratını almak ve iş insanlarıyla görüşmek için Kayseri’ye geldi. Kayseri Ticaret Odası'nı ziyaret eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın programına Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çapuroğlu katıldı. Burada basın mensuplarıyla bir araya gelen Tatar, ziyaretinden memnuniyetini ve Kayseri ile daha sıkı bağlar kurmak istediğini dile getirdi. Tatar, “Biz burada Kayseri halkını daha yakından görmek için geldik. Ve turizmle ilgili projelerimiz var. Buradan direkt uçuşlarla Kayseri halkının Kıbrıs daha yakından tanımalarını sağlayacağız. İsteğimiz bu bağların artması” diye konuştu.

“TÜRKİYE SEVGİSİ İLE YAŞAMIMIZI SÜRDÜRDÜK”

Tatar, Kıbrıs halkının Türkiye sevgisi ile yaşamını sürdürdüğüne değinirken, “Doğu Akdeniz’de verdiğimiz mücadele kurduğumuz Devlet ve Cumhuriyet bunu yaşatabilmek bunu güçlendirebilmek için. Doğu Akdeniz’de ki haklarımızın korunmasında Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliği içerisindeyiz. Ve bulunduğu konum itibari ile Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin değerinin artmakta olduğunu görüyoruz” dedi.

“BATI DÜNYASININ İŞİNE GELMİYOR”

Herhangi bir devlet ya da topluluğa Kıbrıs Cumhuriyeti’nin girmesi mümkün olmadığını dile getiren Tatar, “Oynanan oyunları biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Avrupa birliğinde olmadığı için Kıbrıs Kuruluş anlaşmalarında açık ve net olarak ifade ettik ve dedik ki Türkiye ve Yunanistan birlikte iyi olmazlar. Herhangi bir devlet ya da topluluğa Kıbrıs Cumhuriyeti’nin girmesi mümkün değildir. Dolayısıyla muhataplarımızla konuştuğumuzda bu siyasi bir karardır bunun hukukla bir ilgisi yok diyorlar. Bu durum batı Dünyasının işine gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi