KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gazilerle bir araya geldi. Düzenlenen programa Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu,AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Kıbrıs'tan gelen davetliler katıldı.

Programda açıklamalarda bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kıbrıs milli bir meseledir. Sıradan bir mesele değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin de güvenliğini çok yakından ilgilendiren bir meseledir. Türkiye Cumhuriyeti, hakimiyetin ve tarihsel gücünü sürdürmesi için mutlaka Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir devlet olarak oradaki varlığına devam etmesi gerekmektedir. Aksi taktirde yine bizleri yok etmeye, katletmeye ve yapacakları her türlü çalışmalarla 1974’deki öncesine götüreceklerdir ve hatta daha beter olacaktır. Dolayısıyla dik ve sağla durmamız lazım. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak birlikte güçlü olması lazım” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Kıbrıs 'ta 14 ay askerlik yapmış bir başkan olarak Kıbrıs denildiğinde içimi bir sıcaklık kaplar, heyecanlanırım. Kıbrıs ile ilgili bir konu olduğunda mutlaka takip ederim. Kıbrıs’ ta canını veren şehitlerimizi minnetle anıyorum. Siz gazilerimize minnet duyuyoruz” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Türkiye ile Kıbrıs'ın ayrılmaz bir parça olduğunu dile getirerek, gazilere Kıbrıs'ın kurtarılmasında verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür etti.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı da, “KKTC Başkanı Ersin Tatar Kayseri' ye hoş geldiniz. Türkiye Maarif Gaziler Derneği Kayseri şubesi olarak 237'si Kıbrıs gazisi, 9'u Kore gazisi ve 85'i ölen gazilerimizin eşleri olmak üzere 332 üyemiz adına sizleri selamlıyorum. Öncelikle hiç tereddüt etmeden bu mücadelede canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimize rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz. Rabbim makamlarını cennet eylesin” şeklinde konuştu.

Düzenlenen programda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde ki sanat dergisini gezdi. Tatar’a Başkan Büyükkılıç tarafından el dokuması halı hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi