Kayseri'de Ramazan Bayramı öncesi tatlıcılar hazırlıklarına başladı. Bu kapsamda yöresel lezzet olan şerbetli tatlı güllü baklava tercih ediliyor. İnce açılan hamur özenle kesiliyor. Gül şekli verilen hamur tepsilere sıralanıyor. Sıralan güllü baklavalar, üzerine yağ döküldükten sonra fırına gidiyor. Fırından çıkarılan güllü baklava şerbetini çektikten sonra yenmeye hazır hale geliyor.

Baklava ustası Mefaret Odabaşı, "Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğruluyor. Bir gün dinlendiriliyor. Daha sonra nişasta ile açılıyor. İncecik gayet ince olması gerekiyor. Hamurun güzel açılması çok önemli her hamur hata kabul ediyor da gül hamuru kabul etmiyor. Parçalanmış bir hamur şekil almıyor. Diğer modeller gibi değil gülün farkı o. Cevizi iri çekiliyor. Güllerin çok estetik olması lazım.

Güllü baklava yapıldıktan sonra yağlanıp, dinlendiriliyor. Kürdan yardımıyla deliniyor. Daha sonra kızardıktan sonra biraz yağı oluyor onu süzmezsen ağır oluyor. Baklava sıcakken soğuk şerbet ister. Baklavayı alırken glikozlu olup olmadığını anlamaları için görüntüsü zaten yetiyor. Glikozlu baklava çok fazla parlar. Alırken dikkat etsinler" diye konuştu. (DHA)

Editör: Haber Merkezi