Tomarza’da Çulha İlk Öğretim Okulu’na Teknoloji ve Tasarım sınıfı açıldı. Sınıfın açılışına Tomarza Kaymakam Adem Balkanlıoğlu, Tomarza Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Coşar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kurt ile birlikte, okul müdürü Tayfun Torsun, öğretmen Özge Torsun ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesini Kaymakam Adem Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Coşar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kurt birlikte keserken, okulun Teknoloji Tasarım öğretmeni Özge Torsan, davetlilere projeler hakkında bilgiler verdi.

Sınıfta öğrenciler, birim olarak kare, prizma, eşkenar üçgen, çizgi, küp ve dikdörtgenler prizması gibi değişken şekilleri önce öğrenecekler daha sonrada sergileyecekler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kurt: “Öğrencilerin farkındalıklarını ortaya çıkartmak adına bu sınıfı çok önemsiyoruz. Öğrencilerimiz, Teknoloji Tasarım derslerini bu sınıfta yürütecekler. Öğrencilerin derslerinde yapmış olduğu çalışmalar, öğrencilerin düşünme gücünü, düşünme becerilerinin el becerilerine dönüşerek onların yeteneklerini ve farkındalıklarını ortaya çıkartmak adına bu sınıfı çok önemsiyoruz. Teknoloji ve Tasarım öğretmeni arkadaşlarıma ve emeği geçen bütün öğrencilerimize şimdiden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Böylesi kırsal bir bölgede, köy okulunda böyle bir sınıfın olmasını çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER-SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi