17 Aralık 2016 Cuma günü çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu özel halk otobüsüne yaklaşan bir aracın infilak etmesi sonucu 14 asker şehit olmuştu. Başlatılan davanın sıradaki duruşması bugün görüldü. Duruşma, Kayseri Adalet Sarayı'nın konferans salonunda yapıldı. Duruşmaya şehit ve gazi yakınları da katılım gösterdi. Terör örgütü PKK mensubu olduğu belirtilen sanıklardan Seyfettin Ayçiçek, Mehmet Özalp, Mehmet Ayaz, Barış Kaya ve Ferhat Tekiner'in hazır bulunduğu duruşmada, sanıkların tutukluluk hâllerinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 26 Kasım 2021 tarihinde görülmesine karar verildi.  Sanıklardan Ferhat Tekiner, saldırıda kullanılan 2 aracın çalındığını doğrularken tahliye talebinin olmadığını belirtti.

Daha önceki duruşmada 'kimsenin şeyleri görmediğini' öne süren Tekiner'in psikolojik tedavisine yönelik Kırıkkale Cezaevi'nden yapılan talebin yineleneceği ifade edildi. Tekiner'in avukatı, Tekiner'in ifadelerinin dikkate alınmamasını ve kendisinin sorumlu tutulduğu hırsızlık olayının terör dosyasından ayrılmasını istedi.

Diyarbakır'dan katılan sanık Barış Kaya ise 2 yıldır konuyla ilgisiz bir şekilde tutuklu olduğunu ileri sürerek tahliyesini talep etti. Davaya yeni dahil edildiği ve 11 aydır tutuklu olduğu belirtilen eski koruma görevlisi ve polis memuru sanık Mehmet Özalp ise 'cezaevinde yatmak kanıma dokunuyor' ifadesini kullanarak tahliyesini istedi. Bir diğer sanık Seyfettin Ayçiçek de bu davaya neden dahil olduğunu bilmediğini öne sürerek tahliyesini istedi. Terör faili sanıkların avukatları ise sanıkların tahliyelerini talep etti.(BGC)

Editör: Haber Merkezi