TÜRKİYE Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Özdemir, yaşanan son terör saldırıları ile ilgili olarak, "Birileri çıkıyor, kardeşlikten, barıştan bahsediyor. Madem barış istiyorsunuz, neden askerimize, polisimize kurşun sıkıyor, şehit ediyorsunuz?" dedi. Özdemir, terörün sonlandırılması için de herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkan Yarımcısı Süleyman Özdemir, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi. "Adıyaman'da hemşerimiz Müsellim Ünal şehit olmuş ve iki askerimiz yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı, yaralı askerlerimize de şifa diliyoruz" diyerek sözlerine başlayan Özdemir, "Bu terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Aldığımız bu acı haber şehit ailelerini ve gazileri derinden yaralanmıştır. Haddini aşan bu hainlerin şımarık ve had bilmez tutumlarına karşı yetkilileri, bir an önce bu vatan hainlerine hadlerini bildirmelerini istiyoruz. Bugün sabah saatlerinde Şanlıurfa- Ceylanpınar da iki vatan evladı polis memurumuzun evlerinde vurulduğunu öğrendik. Polislerimize de Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Vatan evlatlarına kıyan bu canilerin bir an önce yakalanarak, cezalandırılmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Sözde barış isteyenlerin, masum insanları katlettiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Özdemir, şöyle konuştu:

"Birileri çıkıyor, basın önünde kardeşlikten, barıştan, demokrasiden, insan haklarından bahsediyor. Madem barış istiyorsunuz, neden askerimize, polisimize, kuruşun sıkıyor, neden askerimizi, polisimizi, masum insanlarımızı şehit ediyor, gencecik kızlarımızı yakıyor, eşinin yanında pazarda alışveriş yaparken haince, kalleşçe askerimize kurşun sıkıyorsunuz ? Sizlerin barış, kardeşlik anlayışı insanları öldürmek, yol kesmek, araç yakmak vatandaşın canına malına kast etmek, masum insanları kaçırmak ve öldürmek mi? Sizlerin barış anlayışı insanların sokağa dökülmeleri için çağrı yapıp, kaos yaratmak mı? Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, birileri ülkemizi bölmek parçalamak istiyorlar. Bunlara karşı milletçe dimdik ayakta durup, bizleri birbirimize düşürmek isteyen hainlerin oyunlarına gelmemeliyiz. Terörün bitmesi için herkes taşın altına elini koymalı, kanun ve yasalar çerçevesinde polisimizin, askerimizin yetkileri arttırılmalı, ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlerin yaptıkları yanlarına bırakılmamalıdır. Şanlıurfa Suruç'ta yapılan saldırıyı da şiddetle kınıyor, faillerinin bir an önce yakalanıp, Türk adaletine teslim edilmesini istiyoruz."
Editör: Haber Merkezi