Yetkilendirme için ISO 17025 standardını çalıştırarak, standardın gereklerinin yerine getiren Kayseri Ticaret Borsası, Lisanslı depoculuk Yetkilendirilmesi için Şube Laboratuvarı ve Merkez laboratuvarı Akreditasyonu için dış denetime girdi. Denetimi başarı ile tamamlayan Kayseri Ticaret Borsası Yetkilendirme belgesini aldı.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Tarım ürünlerinde, özellikle hububat üretiminde bölgede önemli bir paya sahip olduğu bilinen Kayseri ilimizde; 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanuna istinaden çıkarılan Yetkili Sınıflandırıcıların Lisans Alma, Faaliyet ve Denetimi hakkında yönetmelik hükümleri kapsamında laboratuvar hizmetlerini yürütmek adına yapmış olduğumuz başvuru sonucunda gerçekleştirilen denetimden başarı ile geçmiş bulunmaktayız. Hububat ürünlerinin lisanslı depolarda muhafazası için gerekli olan analizlerin yapılabildiği laboratuvarımız Kayseri ilinde Yetkili Sınıflandırıcı Merkez Laboratuvar olarak lisans alan tek laboratuvar olmuştur. Ülkemizde tarım ürünleri ticaretinin kolaylaştırılması, geliştirilmesi ve bölge tarımına katma değer sağlaması amacıyla, Kayseri Ticaret Borsası olarak sunmuş olduğumuz yetkili sınıflandırıcı laboratuvar hizmeti ile ilimizdeki lisanslı depoculuk faaliyetlerinin daha da artmasını beklemekteyiz. Korona virüs salgınının yıkıcı etkilerine rağmen üyelerimiz başta olmak üzere üreticilerimizin ticari hayatlarına katkı koyacak projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz” dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana Kayseri Ticaret Borsası’nın tescil işlem hacmini kat kat artırma başarısı gösterdiklerini hatırlatan Başkan Bağlamış, “Borsamızın vizyon ve büyüme hedefleri doğrultusunda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.”dedi. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen ‘yetkili sınıflandırıcı lisansı’ ile lisanslı depolarda yetkili sınıflandırıcı olarak buğday, arpa ve mısır ürünlerinin analizlerinin yapılarak, kalitelerine göre sınıflandırılması ve depolanmasının sağlanacağını ifade eden Başkan Bağlamış, “Yetkili sınıflandırıcılık hizmeti ile ticaretin, kalitesi ve standartları belirlenen tarım ürünleri üzerinden yapılmasına imkan tanıyarak hem üreticimizin daha fazla kazanç elde etmesini hem de gıda fiyatlarında istikrarın oluşmasını sağlamış olacağız. Bu vesileyle, bölge üreticimiz, tüccarımız ve sanayicimiz başta olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”.

Editör: Haber Merkezi