Tomarza Kaymakamı Emre Cebeci, ilçeye bağlı Șıhbarak Mahallesi'nde yaşanan su sorunu ile ilgili yaptığı açıklamada, mağduriyetin giderilmesi için jandarma ve zabıta ekipleri tarafından köyde içme suyuyla bahçe sulayan, araç ve halı yıkayan vatandaşlara para cezası uygulanacağını söyledi.

Kaymakam Cebeci, köy sakinlerinin içme suyu kullanımı ile ilgili açıklamasında ''Șıhbarak köyümüzde yaşanan su sorunun temel sebebi içme suyunun bahçe sulanmasında kullanılmasıdır. Köyün nüfusu 700 olarak hesap edilmiş; büyükbaş hayvan sayısı 550, küçükbaş hayvan sayısı 5000 olarak öngörülmüș ve kişi başına saniyede 2.57 litre su sağlanmaktadır. İller Bankası (İLBANK) gibi kuruluşlara göre günlük bir kişinin ihtiyacı 80 litre olarak hesap edilmesine rağmen belediyemiz kişi başına 200 litre olarak su sağlamaktadır. Mevcut nüfus artışına göre ihtiyacın da üstünde sağlanan saniyede 3.76 litre su su anda tam 3 katından fazla olarak 11 litre sağlanmaktadır. Bütün bunlara rağmen su sıkıntısı yaşanmasının sebebi, yasak olduğu hâlde içme suyunun araba, halı temizliği ve bahçe sulamada kullanıldığı içindir. İlçe Jandarma Komutanlığımıza ve Tomarza Belediyesi’ne talimat verdim. An itibariyle her gün belirsiz saatlerde jandarma ve zabıta ekiplerimiz içme suyuyla bahçe sulama ya da araç/halı yıkama yapanlar hakkında tutanak tutacak ve gereken cezai işlem uygulanacaktır” ifadelerine yer verdi.

TRAKTÖRLER UYARICI LEVHA ASACAK

Cebeci, açıklamasında traktörlerle ilgili bir konuya değinerek parantez açıp: “Ayrıca, trafik kurallarına göre traktör römorklarının arkasına görünürlüğü artırmak için uyarıcı sac levha asılması şarttır. Güvenlik görevlilerimizin tespitlerine göre bu kural ihlal edildiği için ciddi kazalar meydana gelmektedir. Ekiplerimizce bu gün itibariyle denetime çıkılacak römorklarında reflektör olmayan araçlara cezai işlem uygulanacaktır. Temini hususunda jandarma ve emniyet ekiplerimizden bilgi alabilirsiniz” ifadelerini kullanarak, ilçedeki traktör sahipleri ve sürücülerine uyarıda bulundu.(BGC)

Editör: Haber Merkezi