TOMARZA'da çok eski olan su pompalarının KASKİ tarafından değiştirilmesinden sonra, ilçedeki su kesintileri artık tarihe karıştı.

Kayseri'deki diğer merkeze uzak ilçeler gibi Tomarza da 30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra Büyükşehir'e bağlandı. Bununla birlikte, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) ilçede bir şube açtı ve ilk olarak ana caddelerdeki su boruları değiştirildi. Tomarza Cumhuriyet Mahallesinde bulunan su kuyusundaki pompalar, çok eski olduğu için sık sık arıza veriyor ve ilçe halkı su kesintileri nedeniyle mağdur oluyordu. Bu sorunu değerlendiren yetkililer, su pompalarını da değiştirdi.

KASKİ, eski pompayı sökerek, yerine 5 elektronik terfi su pompasını yerleştirdi. Eskiden su pompalarının başında sürekli bir eleman gece-gündüz görev yapıyor ve su pompalarının sorunsuz çalışması için bekliyordu. Artık yenilenen su pompalarının başında birinin beklemesine gerek kalmadı. Tüm kontroller Kayseri İl Merkezinde bulunan SCADA (Merkezi Denetim ve Bilgi Toplama Sistemi) tarafından kontrol ediliyor. Sistem sayesinde, bütün içme suyu üretim ve depolama istasyonları, tek bir merkezden bilgisayar aracılığı ile uzaktan kumanda ediliyor ve izleniyor. Bununla beraber, ilçedeki 5 su kuyusu da onarılıyor. Tomarza'da yenilenen su pompaları sayesinde ilçe halkı daha temiz su içemeye başladı.

Editör: Haber Merkezi