Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, Ankara Kızılay’da Osmanlıca dövizli basın açıklaması yaptı. Bask üyeleri adına açıklama yapan genel başkan Bayram Zengin, "bugüne dek hükümete sesimizi günlük Türkçe kelimelerle duyurmaya çalıştık ancak başarılı olamadık. Bu nedenle taleplerimizi Osmanlıca dövizlere işleyerek duyurmaya karar verdik" dedi.

3 milyona yakın kamu görevlisi ile bir o kadar memur emeklisinin 2015 yılının ilk zamlı maaşını alacağını belirten Genel Başkan Bayram Zengin, "vergilerin ve vergilere bağlı her şeye zammın yüzde 10 arttığı, bir süre önce elektrik ve doğalgaza da yüzde 9 zam yapıldığı bir ortamda, memur ve emeklilerinin aylıklarına sadece yüzde 3 oranında sefalet artışı yapılmıştır" şeklinde konuştu.

TOPLU SÖZLEŞME DEĞİL TOPLU PEŞKEŞ
Hükümetin bahanesinin hazır olduğunu ve Memur-Sen ile imzaladıkları toplu sözleşmeyi gerekçe gösterdiğini dile getiren Zengin, şöyle konuştu:
"Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşme değil, tam adıyla ve açıkça toplu peşkeştir. Üyelerinin haklarını savunamayan, dahası pazarlık masasında satan bir kuruluşu sendika olarak adlandırmak mümkün mü? Daha acı ve üzücü olanı; yandaş ve güdümlü sendikanın “gaflet, dalalet ve hatta hıyanetinden hükümetin medet umması, yararlanması, bu nedenle milyonlarca memur ve emekliyi hak kaybına uğratmasıdır. Üyelerinin haklarını korumak yerine işveren olan iktidarın hakkını koruyan bir sendikal anlayış dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir."

HÜKÜMETİ ADİL OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Zengin, "Memurları önemli-önemsiz, cübbeli-cübbesiz diye ayırarak; hakim ve savcılara 1.155 lira ve akademik personele 450 ila 750 lira arasında ek artış yaparak bir ilkesizliğe imza atmıştır. Bu utanç tablosunu da, imzasına sahip çıkma cesareti gösteremeyen sarı ve sahte sendikaları da kınıyor ve lanetliyoruz. Sayın başbakan yardımcısının sandığı gibi, üç gün konuşup, dördüncü gün susacağımızı hayal ediyorlarsa, cevabımızı sadece alanlarda değil, seçim sandığında da vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

HABER:FATMA ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi