Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Geçtiğimiz sene 3 Şubat günü bu parkı hayata geçirmiştik ve ismini Hayrettin Karaca vermiştik.Geçtiğimiz yıl bugün 20 Ocak’ta Toprak Dede’yi kaybetmiştik. Hayrettin Karaca vesilesiyle bugün bu parkımızda toplandık.Toprak Dede hem bizlere hem çocuklarımıza bir ağaç dikme bir yeşillik aşısı yaptı. Herkes ağaç dikmeyi onun sayesinde sevmişti. Ben kendisini hiç tanımadım ama yapılan bir işi takdir etmek ve vefayı göstermek gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de ilk defa bir parka ismini verdik. Parkımız tam 4 bin metrekare güzel bir park. Yürüyüş yolu da var içinde. İçindeki çınar ağaçlarımız 15- 20 yıllık. Hayrettin Karaca'nın istediği gibi büyük ağaçlar. Bunlar inşallah bu yaz yemyeşil olacak.” dedi.

2020 yılında rekor kırarak Melikgazi’ye 70 bin ağaç diktiklerini söyleyen Başkan Dr. Palancıoğlu şunları söyledi:

“2020 yılı içerisinde 80 günde 80 park projesiyle yola çıkmıştık. 2020'de 100'ün üzerine parkı Melikgazi’ye kazandırdık. Bu parkları yeni nesil oyun gruplarıyla, buradaki çınar ağaçları gibi 5, 10 ve 15 yaşındaki ağaçlardan oluşan güzel parklarımız oldu.Melikgazi’mize fidan değil, ağaç diktik. 5 ile 50 yaş arasında farklı türlerde ağaç dikimi yaptık. İlçemizi yeşillendirdik. Fidanlığımız da yaklaşık 20 bin ağacımız daha var. İnşallah 2021'de 2020'den daha fazla ağaç dikmeyi planlıyoruz. Melikgazi çok daha yeşil olacak. Hayrettin Karaca’ya Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah Hayrettin Karaca gibi ağaç diken yeşillendirmeye ve ormana önem veren kişilerin sayısını arttırsın.”

TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Abdulkadir Dağlı ise, “Toprak Dede'nin aramızdan ayrılışının üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca’yı kaybetmenin üzüntüsünü derinden yaşıyoruz. Onun yolunda olduğumuzu ve her zaman yanımızda hissettiğimizi belirtmek isterim. Hepimiz onun yolunda olmaya devam edeceğiz. Onun adını bu güzel parkta yaşatan MustafaPalancıoğlu Başkanımıza teşekkür ederim." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi