İncesu İlçesi merkez Bağlar Mevkii'nde besi ahırı bulunan ve Talas ile İncesu ilçe merkezinde beyaz eşya tamirciliği yapan 45 yaşındaki İbrahim Tuz, geçtiğimiz pazar sabah saatlerinde çiftlikte çalışmaya başladı. Ahırdaki düveleri çiftleştirmek için tosunun zincirini çözen Tuz, bir anda hayvanın saldırısına maruz kaldı. Tosun tarafından bir çok yerinden boynuz ve ayak darbesi alan besiciyi, bağrışları üzerine ahıra koşan eşi ve çocuklarının hayvanı uzaklaştırması ile kurtuldu.

Tuz, olay yerine çağrılan ambülansla İncesu İlçesi'nden Kayseri Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine oradan da ortopedi bölümüne alındı. 4 gün hastanede tedavi gören besici evine döndü. Bu olay ile ilgili yaşadıklarını anlatan İbrahim Tuz, ''25 kadar hayvanım var. Bu olay hayatımda ilk kez başıma geldi. Kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş satıyorum. O gün tosunu düvelerle çiftleşsin diye çözdüm, ama sanırım beni onlardan kıskandı.

Bu yüzden bana saldırmış olabilir. Birde hayvanları pandemi dolayısıyla dışarı çıkaramadık ve aylardır içerdeler. Stres de yaşamış olabilir tosun. Şu an kaburga kemiğimde 5-6 kırık var. Sol ayağım kırık. Koltuk altı değneği ile yürüyorum. Birçok yerimde de zedelenme var. Bir süre çalışamayacağım. Bu yüzden dükkanda bir haftadır kapalı. İşe dönmemde aylar alabilir. Bana saldıran tosunu da kurbana vereceğim. Hayvanlara da ahırda bakıma arkadaşlar yardımcı oluyor, sağ olsunlar.” dedi. Bu arada ahırda tosunlarla kahve içerken kendi sosyal medya sayfasında resim paylaşan Tuz, bu seferde hastane yatağında kahve içerken poz verdi. Tuz, ayrıca nazar içinde önceki gün bir adaklık koyun kestiğini sözlerine ekledi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi