KAYSERİ Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan İbişoğlu, Muğla'da 24 kişinin öldüğü trafik kazasını anımsatarak, ‘’Otobüslerde herkesin emniyet kemeri takması zorunluluğu var. Sadece bir veya birkaç kişinin kemeri takması önemli değil. Kaza anında, araçtakiler birbirlerine çarpıyorlar, savruluyorlar. O nedenle, emniyet kemerinin takılmasına çok dikkat edilmeli’’ dedi.


Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından halk otobüsü, servis araçları ve taksi sürücülerine yönelik eğitim semineri düzenledi. Seminere, sürücüler, öğrenciler ve trafik polisleri katıldı. Seminerin açılışında konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan İbişoğlu, Kayseri’de yapılan trafik denetimleriyle ilgili bilgiler verdi. Kayseri ile birlikte büyük şehirlerde uygulamaya konulan WhatsApp ihbar hattının kentte yoğun olarak kullanıldığını vurgulayan Hakan İbişoğlu, "Kentimizde WhatsApp ihbar hattı 2015 yılında uygulanmaya başladı. O yıl, 6 bin civarında ihbar yapılmışken, geçen yıl bu rakam 15 bine çıktı. Bu ihbarlardan 9 bin civarına para cezası kesildi. Her ihbarın cezaya dönüşmesi mümkün olmayabiliyor. Bizler, kural ihlallerinin fotoğrafla çekilmesini değil, videoya alınmasını istiyoruz. Bu şekilde bize ulaşan görüntüler inceleniyor ve gerekiyorsa, kural ihlali yapan sürücüye ceza kesiliyor. İhbarı yapan kişiye de bilgi veriliyor’’ diye konuştu.

Emniyet kemerinin çok önemli olduğunu vurgulayan İbişoğlu, şunları kaydetti:

"Trafik görevlileri olarak bizler, her yaş grubuna, her fırsatta emniyet kemerinin önemi konusunda bilgiler veriyoruz. Simülasyon aracımızda bunu gösteriyoruz. Emniyet kemerini takmak, sadece sürücü ve yanındaki yolcu için değil, araçta bulunan herkes için zorunludur. Geçtiğimiz gün Muğla’da bir midibüs kazası meydana geldi ve 24 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepimiz çok üzüldük. Otobüslerde de herkesin emniyet kemerini takması zorunlu. Bu konuda araç görevlileri, gerekli uyarıları yapıyorlar. Otobüste bir veya birkaç kişinin kemerini takması yeterli değil, herkesin takması gerekiyor. Çünkü kaza anında insanlar, birbirlerine çarpıyorlar, kafalarını çarpıyorlar, savruluyorlar ya da fırlıyorlar. O nedenle herkesin kemerini takması, çok önemli.’’
Editör: Haber Merkezi