TURHAL Şeker Fabrikasının özelleştirme idaresinden Kayseri Şeker adına devir töreni yapıldı.

Törene Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer ve diğer yetkililer katıldılar.

Törende konuşan Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, "Türkiye’nin en önemli şeker fabrikalarından Turhal Şeker fabrikasının Kayseri Şeker ‘e hayırlı olmasını diliyorum. Kayseri Şeker’in sektördeki yerini daha da sağlamlaştıracağına olan inancımız sonsuzdur" dedi.



Devir töreni esnasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise "Özelleştirme idaresinden Turhal Şeker Fabrikasının Kayseri Şeker adına devrini bu törenle almış bulunuyoruz. Bu bizim için tarihi bir gün ve tarihi bir imzadır. Bu imza Kayseri Şeker Fabrikasının son yıllarda yakalamış olduğu başarıyı taçlandıran bir işi gerçekleştirmiş oluyoruz. Allah utandırmasın. Turhal Şeker Fabrikasının Türkiye’de şeker sektöründe çok önemli bir kuruluş olduğu inancındayız. Bu anlayış içerisinde bu işe talip olduk. Turhal Şeker Fabrikasının Kayseri Şeker’e kazandırılmasında arkadaşlarımızla birlikte ısrarcı olduk. Şimdi ise 7 Haziran tarihi itibarıyla imzalarımızı atmış bulunuyoruz. Yarın da Türk Şeker yöneticilerinden teslim almış olacağız.Böylece bizim için tarihi bir süreç başlamış oluyor. Biz ağır bir yükün altına girdiğimizin farkındayız. Ama bizim gerek insan kaynaklarımız gerek şirketimizin potansiyeli ve enerjimiz bu ağır yükün üstesinden gelecek bir potansiyel taşıyor" şeklinde konuştu.



Editör: Haber Merkezi