Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Erciyes A.Ş. ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Şoförler Odası arasında yapılan protokol çerçevesinde ‘Turist Dostu Taksi’ eğitim programı başladı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda başlayan eğitim programına 100 taksici esnafı katıldı.

“Turist Dostu Taksi” eğitim programı açılışında konuşan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Kayseri’nin bir turizm şehri haline gelmeye başladığını söyledi. Artık Kayseri’ye direk uçuşlarla turistlerin geldiğini ifade eden Cıngı, “Turizm bölgesel kalkınmayı destekleyen çok önemli bir sektör. Ülkemizi dünya çapında bir turizm ülkesi haline geldi. Dünyada en fazla turist gelen 6’ıncı ülke durumundayız. Erciyes de Büyükşehir Belediyemizin yatırımlarıyla dünyanın sayılı turizm merkezlerinden birisi haline geldi. Bu aşamada konaklama, restoran, transfer ve taşıma hizmetlerinde daha iyi olmak için ilerliyoruz. Sizlerin de şehrimizin turizmine olan katkısını azamiye çıkarmak için çalışıyoruz. Kayseri, 5-10 sene sonra çok farklı bir yerde olacak. 5 sene sonra aynı anda 20-30 bin turist bu şehri ziyaret edecek. Bu açıdan hazırlıksız yakalanmayalım istiyoruz” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun da ilk intibaının önemini vurguladı. Taksicilerin turistin ilk karşılaşacağı kişiler olacağını ifade eden Dursun, “Siz ilk intibaı olumlu verirseniz 1 turist belki 10 turistin gelmesine vesile olacak. Bu anlamda ilk etapta Kayseri’deki turizm değerlerimizin öne çıkanlarını bilmenizi istiyoruz” diye konuştu.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş de, her taksici esnafının bir turizm rehberi olduğunu belirtti. Ali Ateş, konunun önemini bildiklerini ve gerekli hassasiyeti gösterdiklerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Nihat Çeşmeci ile Sanat Tarihçisi Hamdi Oktay tarafından taksici esnafına eğitim verildi.

Editör: Haber Merkezi