21 Haziran’da Rusya’dan Türkiye’ye uçuşların başlaması, gurbetçilerin ülkeye gelmesi ve kısıtlamaların kaldırılması turizm sektörüne can suyu veren etmenler oldu. Akpınar, gelinen son nokta hakkında “Yaz sezonuna girmiş bulunuyoruz. Aşılamaların ardından her şey daha güzel gitmeye başladı. Sınırların da açılmasıyla hareketlilik yaşandığını görüyoruz. Rusya uçuşlarının açılmasıyla birlikte ülkemize Rus turistler gelmeye başladı. Otellerimizde doluluk oranı çok yüksek. bayram öncesinde uçak ve otobüs biletlerinde satışlar artış gösterdi. Bu durumun devamlılığını ve eski günlere dönmemeyi temenni ediyoruz” diye konuştu.

Yerli turistin, yabancı turistlerin ülkeye gelmesi ve sektörün açılmasıyla birlikte olumsuz etkilendiğini vurgulayan Akpınar, “Fiyatlarımız iç piyasa endeksliyken daha uygundu, halihazırda yurtdışından gelen talepler ile birlikte fiyatlarımız yükseldi. Gurbetçilerimizin de gelmeye başlamasıyla hareketlilik hız kazandı. Vatandaşlarımız açısından otellerde fiyat artışını istemiyoruz fakat piyasaların kendini dengelemesi sebebiyle bu durumlar mecbur oluyor” şeklinde konuştu. Son İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kısıtlamaların kaldırılmasının esnafı ve turizmi olumlu yönde etkilediğini belirten Akpınar, 1 Temmuz’da kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte esnaf biraz nefes aldı. Ancak bu sene sadece eksiğimizi yerine koymaya çalışacağız” diyerek, bu yılki yol haritalarını çizdi.

Konaklama fiyatları hakkında bilgi veren Akpınar, “Otel fiyatlarımız eskiye göre bu bayramda yüksek. Ancak %20’den başlayan indirimlerle kampanyalarımız mevcuttur. Turizm sektöründe fiyatlar Eylül ayı itibarıyla gevşemeye başlar. Daha uygun fiyatlara tatil yapmak isteyen vatandaşlarımıza Eylül ayında tatil yapmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı. Akpınar, her şeyin düzelmesi ve bu yılı mutlu ve salgınsız bir şekilde tamamlama temennisiyle konuşmasını bitirdi.(BGC)-

Editör: Haber Merkezi