Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe vatandaşların ilgisi büyük oldu. Etkinlikte, Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu üyesi sanatçılar Türki Cumhuriyetlerden ve Anadolu’dan birçok seçkin eseri geceye katılanlarla buluşturdu. Türk dünyasından yöresel dans ve oyunların da sergilendiği etkinlikte Anadolu’ya özgü halay ve horon da sahnelendi. Gecede Kazakistanlı sanatçı Şemsigül Cagıpova tarafından söylenen Kazakca eserler de izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Etkinliğin sonunda sanatçılara çiçek takdim etmek üzere sahneye gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, baharla birlikte birçok farklı güzelliği bir arada yaşadıklarını belirterek, “Önce Nevruz, ardından Ramazan, Ramazan Bayramı, 3 Mayıs Türkçülük Günü ve bugün Hıdırellez. Bütün güzellikleri birlikte yaşadık ve bu konser de hepsini taçlandırmış oldu. Çok teşekkür ederim.” dedi.

Programı sunan Saim Bilen de Başkan Yalçın’ın vatanperver bir gayretle güzel işlere imza attığını dile getirerek şunları söyledi: “Atatürk’ün bir sözü var hepimiz biliriz: ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’ Böylesine liyakatli, hamiyetli, çalışkan, nitelikli ve vatanperver bir başkanınız olduğu için çok şanslısınız. Tebrik ediyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi